Despre începuturi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
2006, la începutul campaniei Basarabia pământ românesc
2006, la începutul campaniei Basarabia pământ românesc

Bucuria unui copil faţă de tot ce e nou e ceva ce ne rămâne pe parcursul vieţii în noi şi ne oferă satisfacţii la începuturi de proiecte/relaţii/clipe. Pe mine unul nu mă motivează atât de mult clipele de final, de reuşită, ci începuturile, când nimeni nu-ţi dă nicio şansă şi tu te entuziasmezi pentru că ştii că e totul posibil.

Sunt bucuros pentru începutul nou pe platforma de bloguri Adevărul gândindu-mă că asta e unul din instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a schimba lucrurile în jurul nostru. La trainingurile pe care le ţin tinerilor din Republica Moldova, le explic adesea că trăim zile în care dacă 1 000 de oameni postează pe net aceeaşi poză cu o groapă pe o stradă, primarul acelui oraş a doua zi are mari probleme cu opinia publică şi categoric dacă nu alege să renunţe la funcţie, următorul ciclu electoral sigur nu îl va mai găsi în fruntea urbei. Asta e puterea internetului, asta e puterea cetăţenilor uniţi în gânduri şi acţiuni.

Văd prea multe tâmpenii în jur, iar înmagazinarea lor îmi face rău. Am de gând să folosesc acest instrument pentru a face lucrurile să se mişte, pentru a solicita răspunsuri şi, de ce nu, pentru a cere demisii. Şi, bineînţeles, pentru că fiecare din acţiunile noastre are o latură de interes personal, să-mi scot din sistem nedreptăţile de peste zi.

libertate de exprimare

Pentru că lucrurile se vor schimba în România atunci când noi vom fi schimbarea dorită.

Şi pentru că m-am gândit la începuturile din viaţa mea, am găsit unul care probabil m-a marcat aşa de tare încât nu doar că am avut rezultate, dar am reuşit o schimbare în mintea românilor, ceea ce, chiar şi eu, atotîncrezătorul, nu ştiam de va fi posibil.

Anul era 2006 şi campania se chema, un pic cam dur pentru gusturile de acum, Basarabia - Pământ Românesc.

Asta era cu descrierea cu care porneam la drum:

Sătui de monotonia pe care am ajuns să o numim „viaţa", sătui de false valori, sătui de politică şi patriotism mincinos, sătui de îndobitocire, sătui de ceea ce lumea aşteaptă ca noi să fim, sătui de comercialism şi interese materiale, sătui de prejudecăţi, sătui de frică şi laşitate, sătui de comoditate, sătui de „corectitudinea politică” care ne face să ignorăm glasul sîngelui ce ne curge prin vene, am decis să ne oprim o clipă şi să privim în faţă sufletul românesc...acum, pîna nu e prea tîrziu!

Iar asta a fost prima emisiune TV la care am ajuns, copil cum eram, să vorbesc despre ea:

Bine te-am găsit, adevarul.ro, deşi noi ne cunoaştem chiar de la începuturi...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite