Descoperire revoluţionară: Cercetătorii americani au testat cu succes un laser care poate identifica şi distruge celulele canceroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Un grup de cercetători americani de la Universitatea  Arkansas, Statele Unite, a testat cu succes o metodă non-invazivă de tratament împotriva cancerului. Aceştia au construit un laser care poate identifica şi distruge celulele canceroase.

„Această tehnologie are potenţialul de reduce semnificativ evoluţia metastazelor”, explică autorul studiului, dr. Vladimir Zharov, informează Science Alert.

Laserul poate fi folosit pentru combaterea metastazelor, acesta funcţionând pe baza unui principiu relativ simplu: celulele canceroase sunt supra încălzite până în punctul în care acestea se extind şi sunt distruse în cele din urmă.

„Utilizarea laserelor a revoluţionat diagnosticarea şi tratamentul (n.r. cancerului). Totuşi, dimensiunile mari ale laserelor au împiedicat uzul medical al acestora la nivel medical” a declarat dr. Zaharov.

Oamenii de ştiinţă au afirmat că rezultatele sunt cu adevărat promiţătoare.  „În cazul unui pacient am reuşit să distrugem 96% din celulele canceroase ale acestuia”, susţin aceştia în studiul publicat în jurnalul de specialitate Science Translational Medicine.

Dr. Zaharov susţine că echipa sa este prima care a reuşit adaptarea acestei tehnologii pentru uzul medical uman. Acest tip de laser este unic, în felul său, deoarece poate scana un litru de sânge în doar o oră, mult mai rapid şi eficient în comparaţie cu alte dispozitive.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite