Articol publicitar

Deschiderea primului centru de socializare al vârstnicilor singuri din România a fost suţinută de farmaciile Dr.Max printr-o donaţie de 100.000 de euro

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
aaa

Parteneriatul dintre Farmaciile Dr.Max şi Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor continuă, iar în 2022 se concretizează şi prin deschiderea primului centru de socializare al vârstnicilor singuri din România.

Iniţiativa este una pe termen lung, iar obiectivul acesteia este susţinerea uneia dintre cele mai sensibile comunităţi din România, cea a persoanelor senioare, cu vârste de peste 65 de ani care trăiesc, cel mai adesea, în singurătate. 

Pentru al doilea an consecutiv, Dr.Max îşi continuă promisiunea de a asculta oamenii, mai ales pe aceia care au cea mai mare nevoie de acest lucru, susţinând în continuare Asociaţia Niciodată Singur printr-o donaţie de 100.000 de euro. Această donaţie este rezultatul unei ample campanii de comunicare prin care compania a donat 1 leu pentru fiecare produs marcă proprie Dr.Max cumpărat, în perioada 20 mai – 20 iunie 2022. Prin acest demers, împreună cu pacienţii săi, Dr.Max dăruieşte bătrâneţe fără singurătate seniorilor care fac parte din programul Asociaţiei Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor şi prin deschiderea primului centru de socializare al seniorilor singuri din România. Cu ajutorul acestei sume, centrul de socializare dedicat seniorilor deschis în Bucureşti pe Intrarea Mântuleasa numărul 4, va putea susţine diferite activităţi construite pornind de la nevoile acestora. Fiecare zi a săptămânii are o tematică axată pe sănătate, acţiuni utile, psihologie, artă, precum şi o zonă recreaţională.

Astfel, seniorii care vor vizita centrul se vor putea bucura de activităţi inter-generaţionale, sesiuni de sport adaptate vârstei acestora, ateliere de tricotat, cursuri de limbă străină, pentru a promova cultura voluntariatului în viaţa vârstnicilor. În plus, pentru a le oferi şi suport psihologic, centrul va organiza grupuri de suport pe diverse teme asociate cu singurătatea, toate susţinute cu ajutorul unor specialişti în domeniu.

Deschiderea primului centru de socializare al seniorilor din România vine în completarea programului deja susţinut anul trecut de parteneriat. Rezultatele din 2021 au arătat că românii sunt deschişi să sprijine această cauză, campania dublând numărul de seniori care au intrat în programele Asociaţiei. În plus, s-au format trei noi echipe locale ale Asociaţiei în ţară – la Iaşi, Cluj-Napoca şi Braşov, în felul acesta ajutând şi mai mulţi vârstnici care resimt singurătatea zi de zi.

aaaa

Obiectivele pentru anul acesta sunt şi mai curajoase: deschiderea primului centru de socializare pentru seniorii singuri care să le ofere acestora un loc unde îşi vor putea spune poveştile de viaţă şi unde vor putea participa la activităţi care să le îmbunătăţească viaţa fiecare zi. 

În calitate de partener principal, Farmaciile Dr.Max continuă să susţină şi activităţile programului Asociaţiei Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, prin care beneficiarii se bucură de companie şi socializare în cadrul unor mese festive pentru celebrarea Zilei Vârstnicului, sărbătoarea Crăciunului sau a Paştelui.

„Impactul relaţiilor sociale asupra sănătăţii este la fel de important precum alţi factori de risc, mai ales atunci când vorbim de seniorii noştri. Îmbunătăţirea vieţii acestora este obiectivul principal al campaniei „Împreună alături de oameni”. Prin deschiderea centrului de socializare al seniorilor încercăm să le oferim cât mai multe şanse de a se bucura de prezenţa altor oameni care să îi încurajeze să îşi spună poveştile” Camelia Naciadi, Chief Commercial Officer A&D Pharma – Dr.Max Group.

Interacţiunea socială joacă un rol vital pentru sănătatea fizică, dar şi emoţională a seniorilor, iar în România, de cele mai multe ori, bătrâneţea este despre foarte multe uşi închise şi izolare.

„1 din 4  persoane de peste 65 de ani resimte acut singurătatea, iar 3 din 10 vârstnici nu au cu cine socializa. De aceea, este foarte important să le creăm un mediu care să invite la cât mai multă interacţiune. Seniorii devin mai comunicativi atunci când se simt parte dintr-o comunitate. Socializarea şi petrecerea timpului liber cu scopul satisfacerii nevoilor afective, de recunoaştere socială, de manifestare a experienţei de viaţă, poate face minuni în cazul vârstnicilor.” – Cătălin Dinu, Director Executiv Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor.

Parteneriatul cu Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Varstnicilor rămâne o iniţiativă civică pe termen lung de susţinere a acestei cauze şi a programelor desfăşurate, şi este susţinut de o amplă campanie de comunicare, cu componente integrate de social media, TV şi campanii media.

Despre Dr.Max

Brandul Dr.Max este prezent şi în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia şi Italia şi are acelaşi obiectiv de a contribui la îmbunătăţirea nivelului de sănătate a pacienţilor, oferind o gamă extinsă de medicamente şi servicii farmaceutice. Dr.Max este un brand modern care are curajul să inoveze şi să ridice constant standardele industriei pentru a oferi cele mai eficiente soluţii pentru o viaţă sănătoasă, cu produse de calitate la preţuri accesibile.

Pentru informaţii suplimentare despre brandul Dr.Max, accesaţi website-ul www.drmax.ro.

Despre Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor

Misiunea Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este despre a fi împreună în cauza singurătăţii vârstnicilor, împreună pentru demnitate la orice vârstă, împreună prin voluntariat şi implicare, pentru un impact de durată în viaţa bătrânilor noştri. Cu ajutorul voluntarilor, Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor oferă sprijin moral, practic şi material vârstnicilor care locuiesc singuri sau în căminele de bătrâni din Bucureşti, Brăila, Piteşti, Ploieşti, Constanţa, Târgovişte, Râmnicu-Vâlcea, Iaşi, Braşov şi Cluj-Napoca. Metoda de intervenţie, dezvoltată de Asociaţia Les Petits Frères des Pauvres (Franţa) acum 75 de ani, vizează combaterea singurătăţii şi a izolării sociale şi oferirea de ajutor adaptat nevoilor individuale ale fiecărui beneficiar. Află cum te poţi implica în viaţa vârstnicilor singuri pe www.niciodatasingur.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite