Demisie sau demitere?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Costache şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii. Secretarul de stat Nelu Tătaru a fost numit în locul său. Demisia, sau mai bine spus demiterea, lui Costache reprezintă un gest corect.

În ultimele săptămâni, a devenit evidentă lipsa de capacitate managerială şi faptul că era depăşit de situaţie. Mai mult, declaraţiile cu privire la prioritizarea testării pentru Bucureşti faţă de alte oraşe din ţară, precum Suceava, arată că parcă îi luase Dumnezeu minţile.

Nelu Tătaru reprezintă o soluţie mai bună măcar din perspectivă comunicaţională. Din postura de secretar de stat, a reuşit să suplinească într-o oarecare măsură neputinţa lui Costache.

Este bine pentru stabilitatea postului şi că este un om politic, preşedinte al unei filiale judeţene a partidului. Este rău că Tătaru merge în continuare cu povestea testării cu predilecţie a bucureştenilor – 10.000 de teste în Capitală reprezintă o picătură într-un ocean. În contextul pandemiei, acele teste puteau să nici nu existe.

Îi cer public noului ministru al Sănătăţii trei lucruri:

1. Să aplice recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi: testaţi, testaţi, testaţi! România trebuie să-şi înzecească repede capacitatea de testare.

2. Să rezolve problema dotărilor pentru medici. Nu putem să îi sacrificăm uşor pe cei din prima linie trimiţându-i la război fără arme: mănuşi, măşti şi combinezoane.

3. Să militeze pentru abrogarea ordinului prin care sunt eliberate toate spitalele, chiar şi cele unde nu se tratează pacienţi infectaţi cu coronavirus, riscând pierderi de vieţi omeneşti pe alte direcţii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite