“Decreţeii” vor avea pensie de stat de cel mult 15% din ultimul salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generaţia născută între 1966 şi 1971, aşa-numiţii “decreţei”, vor primi de la stat pensii cu o valoare de cel mult 15% din ultimul salariu, a declarat vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Ion Giurescu, prezent seminarul "Cinci ani de pensii private obligatorii: Cât am plătit şi cât am câştigat pentru o bătrâneţe fără griji?", organizat de Ziarul Financiar.   

"În momentul în care persoanele născute în perioada 1966-1971 vor ieşi la pensie nu vor mai exista resurse, în cadrul sistemului actual, pentru a li se putea plăti o pensie mai mare de 15% din ultimul salariu", a spus Giurescu.

El a adăugat că singura soluţie fezabilă este oferirea unei oportunităţi pentru generaţiile active tinere de a economisi o parte din venituri, într-un sistem bazat pe conturi individuale şi pe reinvestire continuă.
"După o perioadă de 20 de ani, sumele economisite se vor dubla, iar după 40 de ani de contribuţie, acestea vor fi de 4 ori mai mari decât contribuţiile efective", a mai spus reprezentantul CSSPP.

În momentul de faţă, pensia medie netă de asigurări sociale de stat reprezintă 48,5% din salariul mediu net pe economie.

În momentul de faţă, numărul salariaţilor este de 4,2 milioane, iar cel al pensionarilor, de aproape 5 milioane de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite