Decoraţi de Băsescu, daţi afară de Igaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalurile şi demiterile din Ministerul de Interne continuă şi în 2011. De această dată, şeful Direcţiei de Resurse Umane din MAI, chestorul Adrian Pătraşcu şi prim-adjunctul şefului Jandarmeriei Române, generalul Gheorghe Nicolae Rugină, sunt acuzaţi de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Ambii au fost decoraţi, în luna decembrie 2010, de către preşedintele Traian Băsescu, pentru „rezultate remarcabile în activitatea profesională".  Traian Igaş i-a trimis pe cei doi şi pe un alt angajat al Direcţiei de Resurse Umane, în faţa Consiliului de judecată al MAI. Adrian Pătraşcu a fost demis.

Citiţi şi: Traian Băsescu: "Armata română are resurse de a îndeplini misiuni externe"

Derogare mai presus de lege

Raportul Corpului de Control al ministrului de Interne cu privire la ocuparea unor posturi din Jandarmerie a arătat că trei persoane din afara instituţiei au fost angajate ca ofiţeri. Locurile au fost deblocate în octombrie anul trecut, la propunerea conducerii Jandarmeriei, cu viza şefului Direcţiei de Management din MAI, a şefului Direcţiei Financiare şi aprobarea secretarului general al MAI. Aceasta, în condiţiile în care angajările erau blocate printr-o ordonanţă de urgenţă. Solicitarea derogării a fost motivată prin acoperirea deficitului de personal din Jandarmerie dar cei trei ofiţeri angajaţi au ajuns în structurile Poliţiei Române. Ministrul Traian Igaş a dispus sesizarea Parchetului General pentru a face o anchetă în acest caz. Mai mult, acesta a mai cerut demisia unui ofiţer din cadrul Direcţiei de Resurse Umane şi a celor trei ofiţeri încadraţi ilegal. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite