De ce mă face Ponta fraier?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta declarat pentru mediafax zilele trecute că toţi fraierii care au dat în România această informaţie nu au înţeles că era o glumă. Premierul a făcut această declaraţie după ce au apărut mai multe voci în media care spuneau că viitorul post de comisar al României va fi cel de Cooperare Internaţională şi Ajutor Umanitar. Între timp România a primit postul de Politici Regionale.

Am scris un editorial săptămâna trecută pe contributors : ”De ce nu crede Bruxelles-ul în noi?” unde comentam o listă apărută la Bruxelles, a potenţialilor Comisari europeni, listă unde Corina Creţu apărea ca viitor reprezentant al  portofoliului de Cooperare Internaţională si Ajutor Umanitar din cadrul Comisiei.

Acum două zile premierul Ponta a declarat public că „toţi fraierii care au dat in România aceasta informaţie nu au înţeles ca era o glumă”.

Nu  înţeleg de ce un premier are această atitudine şi un  posibil viitor preşedinte are un asemenea  limbaj?  

De ce am fost numit fraier când eu am comentat doar pe o variantă de lucru publicată de un jurnalist bulgar, cu menţiunea ca este o variantă de lucru şi este foarte posibil să nu fie cea finală! De ce am fost numit fraier când sursa era foarte solidă - avea documentul de la Cabinetul lui Junker. Multe portofolii au fost schimbate in aceste săptămâni si zile. Nu înseamnă ca ştirile cu organigramele făcute publice erau false sau 'o glumă' (cum zicea Băsescu). Au fost variante de lucru d-le premier Ponta şi toată lumea a comentat acele variante de lucru.

Lumea nu e cu băsişti şi anti-băsişti cum probabil o percepeţi dumneavoastră şi mulţi colegi de partid de-ai dumneavoastră, îngustaţi şi orbiţi de lupta cu „nazistul” Băsescu.  Mai există şi persoane care au alte viziuni, obiceiuri şi care nu sunt ocupate de lupta oarbă între Palate, de  machiavelismul de mahala dâmboviţeană si bălăcăreala în laturile mediatice, anteniste sau nu.

În articolul de pe contributors nu făceam decât să regret ca d-na Creţu nu va primi un portofoliu aşa important ca şi cel de dezvoltare regională şi puneam nişte întrebări de bun simţ despre situaţia României la Bruxelles şi cum ne percepe Bruxellesul pe noi:

Ori noi, noi cu ce sa ne lăudăm in ultimii 7 ani la Bruxelles? Ca suntem pe primul loc la OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă) in ceea ce priveşte fraudarea fondurilor europene? Ca suntem pe ultimul loc la absorbţia de fonduri europene in 7 ani de zile? Avem noi cumva de dat exemple de bune practici pentru fondurile europene, celorlalte state? Ca nu avem birouri de lobby la Bruxelles si ca suntem mai preocupaţi de lupta oarba de la Bucureşti intre palate, decât de o promovare a tarii la Bruxelles? Ce parteneri strategici si-a făcut Romania la nivel politic si de proiecte strategice in ultimii ani la Bruxelles? Cine reprezintă Romania la Bruxelles in afara europarlamentarilor si Reprezentantei permanente, care practic se ocupa doar de legislaţie? A avut Romania pana acum vreun proiect sau vreo strategie de promovare a intereselor naţionale la Bruxelles, in care sa combine lobbyul, fondurile europene, atragerea de investitori, promovarea IMM-urilor sau a turismului?

Aşadar nu înţeleg de ce mă faceţi fraier?!? Aş putea şi eu să va fac papagal pentru că din tânăra speranţă ecologistă din 2012 de la Bârlad  aţi ajuns în iulie 2013 să aprobaţi deschiderea a 3 sonde în aceeaşi zonă. Aş putea să vă fac mincinos deoarece nu concep să vă văd vorbind de o "altfel de Românie, o Românie pentru tineri", cînd dumneavoastră aţi furat un titlu de Doctor în Drept. Dar nu o fac pentru că aş intra în jocul în care aţi târât o ţară întreagă cu băsişti şi anti-băsişti, fără să vă gândiţi la consecinţele unei astfel de guvernări sau la imaginea pe care o propagaţi extern.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite