De la marea tragere din ’89 la tragerea specială 6/49

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ocupaţi cu vânătoarea de complotişti şi de agenţi sovietici, am trecut uşor peste vestea că generalul în rezervă Andrei Kemenici a dat lovitura la Loto 6/49.

Un milion şi jumătate de euro, împărţit între 29 de jucători. Biletul a fost completat de însuşi Kemenici, vestit prin Târgovişte pentru rigoarea cu care foloseşte „clopotul lui Gauss" în alegerea numerelor la loto.

În decembrie 1989 era ceva mai ocupat. Pe atunci colonel, Kemenici comanda Unitatea Militară 01417 din Târgovişte, cea în care şi-au trăit ultimele zile Nicolae şi Elena Ceauşescu. În plus, colonelul era şi comandantul Garnizoanei Târgovişte.

În după-amiaza de ­25 decembrie 1989, cazarma UM 01417 a fost gazda unei trageri excepţionale. Un pluton de execuţie, format din trei paraşutişti, i-a executat pe soţii Ceauşescu, care tocmai fuseseră judecaţi şi condamnaţi la moarte de un Tribunal Militar Excepţional. S-a tras cu 7,62. Pistoale-mitralieră de calibru 7,62. Generalul Kemenici a fost martorul scenei sângeroase.

Între timp, el a schimbat calibrul. A dat-o pe 6/49. Loto 6/49. Şi pare necruţător. Foloseşte cinci principii matematice şi trage cu mare precizie. Explicaţia norocului rarisim al lui Kemenici trebuie căutată, însă, în altă parte. Mai exact, în cazarma UM 01417 din Târgovişte, în ziua de 24 decembrie 1989, când între gardurile unităţii se aflau doi prizonieri celebri: Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Supăraţi că şeful lor, colonelul Kemenici, le ordonase să-i împuşte pe Ceauşeşti pe motiv că „a căzut Comandamentul", iar Comandamentul - în realitate - nu căzuse, ofiţerii implicaţi în operaţiune l-au luat mai tare pe Kemenici: „Ce-ai vrut să faci? Să-i omori cu mâna noastră şi apoi să ne scoţi criminali?!" Atunci, comandantul unităţii şi al Garnizoanei Târgovişte a avut o cădere emoţională, scăpându-se în pantaloni. Ofiţerii l-au luat, l-au şters la fund, l-au echipat într-o uniformă nouă şi l-au pus să sune la Bucureşti pentru a anunţa că un puternic atac terorist tocmai a fost respins.

Din acel moment, colonelul Kemenici a fost hărăzit norocului. A fost avansat general, a obţinut o pensie consistentă, a scăpat fără condamnare în procesul care i-a fost deschis pentru că şi-a trimis mai mulţi ofiţeri la moarte. Iar acum câştigă la tragerile speciale Loto 6/49, în amintirea tragerilor excepţionale din decembrie '89...

Iată, aşadar, că există viaţă după moarte. După moartea altora. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite