De ce creşte alarmant numărul cazurilor noi de COVID-19 în Bucureşti. Explicaţia profesorului Alexandru Rafila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a explicat sâmbătă dimineaţă la Digi24 de ce numărul cazurilor noi de COVID-19 din Bucureşti creşte alarmant, joi înregistrându-se un record în ceea ce priveşte bilanţul zilnic: 223 de noi infectări.

„O explicaţie care să fie 100 la sută credibilă ar putea fi făcută în urma unui studiu, pentru că nu poţi decât să fii subiectiv, omul nu e suficient de obiectiv ca să poată să dea un astfel de răspuns”, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, la Digi24.

„Eu vă spun ce cred eu. Bucureştiul este un oraş dinamic, oameni din toată ţara vin şi pleacă din Capitală, bucureştenii sunt şi turişti în zonele foarte aglomerate, pe Valea Prahovei, Braşov şi litoral. Şi atunci, datorită acestei dinamici a populaţiei, sigur că şi probabilitatea de transmitere a infecţiei este mai mare. Cred că această explicaţie este aproape de adevăr”, a mai spus Alexandru Rafila.

El a spus că această explicaţie ar trebui să fie foarte bine analizată, pentru ca măsurile de prevenire să poată fi eficiente. Alexandru Rafila a precizat că nu se referă numai la purtarea măştii în spaţii deschise sau reducerea programului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite