De 20 de ani e dependentă de atenţia publică. Trecutul dubios al celei mai controversate femei din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Prodan, în 1993, pe când era ziaristă la "VIP", şi astăzi
Ana Maria Prodan, în 1993, pe când era ziaristă la "VIP", şi astăzi

A fost ziaristă la strămoşul tabloidelor româneşti, se autocaracterizează drept „prima femeie care a vorbit vreodată despre fotbal", este protagonista unui reality-show şi, în acelaşi timp, e implicată într-un scandal cu ameninţări de tip interlop şi prinderi în flagrant.

Este Ana Maria Prodan.

Fiica interpretei de muzică populară Ionela Prodan, Ana Maria Prodan avea, în urmă cu 20 de ani, un viitor luminos în faţă: provenea dintr-o familie cu o anumită linişte financiară, fusese educată la cele mai bune şcoli din Bucureşti, luase lecţii de pian.

Dar, la începutul anilor '90, Ana Maria Prodan alege să se facă ziaristă: mai întâi la revista „Indiscret", apoi la „VIP" şi mai apoi la „Ora". O ziaristă care devine imediat protagonista propriilor ştiri.

În anii 1993-1994, revista „VIP" publica aproape în fiecare număr câte un articol despre „fiica Ionelei Prodan". Folosindu-se de notorietatea mamei sale, Ana Maria Prodan, ea însăşi ziaristă la „VIP", îşi insera în presă evenimentele care îi marcau existenţa. Exemplu: „Ionela Prodan a fost jefuită de prietenii fiicei sale. După o petrecere cu high-lifeul bucureştean, din casă au fost sustrase două camere video, marca JVC şi Sony, bijuterii şi alte lucruri de valoare. Poliţiştii au recuperat bunurile furate. Ana Maria Prodan, fiica cea mare a interpretei Ionela Prodan, nu-şi pierde farmecul nici când face boacăne".

Prodanca şi SRI-ul

Ana Maria Prodan a avut legături periculoase şi cu Marian Măgureanu, fiul lui Virgil Măgureanu - pe atunci şeful Serviciului Român de Informaţii (SRI). Tot „VIP" semnala cazul: „Fiul lui Virgil Măgureanu se dă mare şi tare. Ultima sa victimă a fost fiica interpretei Ionela Prodan".
Pe când era la plimbare prin Bucureşti la braţul prietenului ei, Sebastian, Ana Maria s-a întâlnit cu Marian Măgureanu, care era însoţit de un amic. Din una în alta, cei patru au hotărât să meargă într-o casă şi să joace biliard acolo. „S-au îmbarcat cu toţii într-un autoturism Suzuki roşu. După un timp, sâcâită de glumele tot mai deocheate ale lui Marian Măgureanu, Ana Maria şi Sebastian au hotărât să plece. Înfocaţi de vodca şi de damigeana de vin care tocmai fusese slobozită în mijlocul camerei, gazdele s-au opus. Marian a încercat să o chestioneze pe Ana Maria despre preocupările ei. Aflând că este studentă în anul III la Drept şi colaboratoare la revista VIP, Marian Măgureanu şi-a vârât mâna în buzunarul fetei, sustrăgându-i legitimaţia".



După cum relata "VIP", legitimaţia a fost recuperată greu de tot, cu intervenţii la Nicolae Ulieru, purtătorul de cuvânt al SRI.

"Ne-a ameninţat cu sinuciderea"

Câteva săptămâni mai târziu, însă, George Stanca publica tot în VIP un articol în care o vitupera puternic pe Ana Maria Prodan, între timp dată afară de la VIP şi devenită peste noapte ziaristă la ziarul "Ora".

Fostul impresar Dumitru Tudor a fost prins după ce i-a şantajat pe Reghecampf şi Ana-Maria Prodan

Ana-Maria Prodan: După ce i-am dat banii, Dumitru Turdor a promis că nu mai spune nimic de noi

Portretul Anei Maria Prodan de acum 20 de ani cuprinde "ameninţări cu sinuciderea" intrigi şi fanfaronadă. "Nu avea niciun statut în redacţie. Ba da, avea un statut de mare intrigantă. Apărea, otrăvea şi dispărea. La ultimatumul pe care i l-am dat, ne-a ameninţat cu sinuciderea. [...] Am aflat, spre jena noastră, că nici faptele relatate în legătură cu incidentul Măgureanu nu le-a relatat exact - nu e fum fără foc iar tânăra e abilă şi prematur intrigantă. De ce o face? De dragul publicităţii. Să ţină pagina întâi. Dovadă că la recenta nenorocire cu accidentul sorei sale s-a dus urgent la un cotidian - Ora - să-şi facă cuvenita reclamă. Era atât de nenorocită de întâmplarea cu sora ei că s-a îmbrăcat, coafat şi machiat ca-n Vogue, tristeţe mare. (n.r. - Anca, sora Anei Maria Prodan, a fost implicată în 1995 într-un accident pe Calea Victoriei din Bucureşti, în care două persoane au decedat. Sora vedetei tv a supravieţuit)".

amp

Şoapte despre mafia pariurilor

Cu timpul, Ana Maria Prodan s-a infiltrat în lumea fotbalului. A ajuns la emisiunea de la Pro TV a lui Ovidiu Ioaniţoaia, "Procesul Etapei", motiv pentru care, Ana Maria Prodan se autodefineşte pe site-ul ei oficial ca fiind „prima femeie care a vorbit vreodată despre fotbal". Relaţiile pe care şi le-a făcut în lumea fotbalului i-au deschis calea către „meseria" de impresar de fotbalişti. În paralel a apărut în pictorialele revistelor pentru bărbaţi, a divorţat de primul soţ - un baschetbalist - , s-a recăsătorit cu fostul fotbalist Laurenţiu Reghecampf (cei doi sunt protagoniştii reality-show-ului „Prodanca şi Reghe"), a devenit patroana unor cluburi de fotbal şi, recent, numele ei e vehiculat când vine vorba de mafia pariurilor din România.



Impresarul Dumitru Tudor,
cel care a vorbit răspicat despre aceste lucruri, a fost reţinut pentru şantaj săptămâna această, după un flagrant pus la cale de soţii Reghecampf - Prodan şi Poliţia Capitalei. În prezent, impresarul e cercetat în stare de libertate.

Ana Maria Prodan

CITIŢI ŞI: Reghe - Prodan, cuplul care atrage miros de blat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite