Dau o barcă pe un măgar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un neamţ şi-a lăsat familia din Germania şi a plecat cu o canoe pe Dunăre în încercarea de a ajunge în Algeria, ţară în care se află rudele sale. Mai bine de un an a hoinărit pe cursul apei Ahmed Poukhalfa (46 de ani).

De fiecare dată când a rămas fără bani s-a oprit şi a lucrat cu ziua pe la oameni. „Sunt pietrar de profesie, dar ştiu să fac multe alte lucruri. Nu mă dau în lături să-mi murdăresc mâinile", spune bărbatul cu zâmbetul pe buze.

Ajuns pe meleaguri mioritice, Ahmed a cunoscut un român, pe John, cum îi spune el. Bărbatul l-a ajutat să-şi procure un alt mijloc de locomoţie întrucât de aici încolo canoea nu-i mai era de niciun folos. Aşa se face că Ahmed a dat la schimb ambarcaţiunea sa pe o măgăriţă pur românească. Puica îi va ţine de acum companie.

Zilele acestea neamţul se află la Eforie Nord. Patronul unui hotel i-a oferit gratuit o cameră de cazare. Următoarea oprire a lui Ahmed este Istanbul, iar de acolo iar de acolo bărbatul intenţionează să ajungă în ţara de origine a mamei sale. „Gândesc în paşi mici, aşa sunt eu. Nu ştiu dacă mă voi întoarce în Germania", explică neamţul.

El spune că şi-a dorit toată viaţa să călătoarescă şi să trăiască experienţe noi. „Îmi place România, este o ţară a contrastelor, este o experienţă uimitoare", este de părere aventurierul.

"În România s-a terminat Dunărea, ce era să mai fac eu cu o canoe? Am schimbat-o cu un măgar."
Ahmed Poukhalfa
46 de ani

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite