Datoria publică a depăşit 3.500 de euro pe cap de salariat - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul datorează 3.705 euro pentru fiecare dintre noi
Statul datorează 3.705 euro pentru fiecare dintre noi

Presa internă de astăzi scrie despre cât trebuie să plătească fiecare locuitor al României pentru achitarea datoriei publice, despre vânzarea a 2.300 de case de către ANL, precum şi despre explozia şomajului în 2010. Printre alte subiecte, proiectul pentru un bloc de 14 etaje din Tineretului a fost aprobat ilegal, iar sindicaliştii Metrorex s-au grăbit cu greva.

Datoria publică a depăşit 3.500 de euro pe cap de salariat

În timpul guvernului Boc, datoria publică a crescut cu 341 de euro pe cap de locuitor. Pe fiecare angajat, creşterea a fost de 3.459 de lei, respectiv 823 de euro. S-a ajuns ca statul să datoreze 3.705 euro pentru fiecare dintre noi, potrivit Cotidianul.

În luna octombrie, datoria publică a statului român era de 140,08 miliarde de lei, din care 92,84% reprezintă datoria publică guvernamentală, iar restul - datoria publică locală. Dacă raportăm aceste cifre la populaţia României, care număra aproximativ 21,69 milioane de locuitori, reiese că fiecare cetăţean român, indiferent de vârstă, duce în spate o datorie de circa 6.456 de lei.

ANL scoate la vânzare alte 2.300 case pentru tinerii chiriaşi

Agenţia Naţională pentru Locuinţe va scoate la vânzare alte 2.300 de case pentru tinerii care au locuit cu chirie în aceste imobile pentru mai mult de trei ani, informează Gândul. Acestea sunt unităţi locative suplimentare celor aproape 7.000 de case ANL trecute deja în 2009 în proprietatea privată a statului, în vederea vânzării.

Guvernul a decis schimbarea regimului juridic pentru 2.338 locuinţe ANL, prin trecerea din proprietatea publică în proprietatea privată a statului, în vederea vânzării. Locuinţele scoase la vânzare sunt în judeţele Arad, Argeş, Botoşani, Caraş-Severin, Constanţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Suceava, Teleorman, Tulcea şi Vaslui.

Şomajul ar putea exploda în 2010

Numărul celor disponibilizaţi în perioada decembrie 2009-aprilie 2010 va depăşi cu mult 30.000, după cum şi numărul real de şomeri aflaţi deja în grija statului este cu mult peste 684.000. Aşa susţin atât patronatele, cât şi specialiştii în Resurse Umane
, care contestă ultimele statistici date publicităţii de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Anul viitor rata şomajului „va creşte dramatic”, în special în urma disponibilizărilor din sectorul bugetar, a avertizat Raluca Pârvu de la compania de consultanţă în management şi resurse umane BPI Group, scrie Evenimentul Zilei.

Aprobări ilegale pentru un bloc de 14 etaje în Tineretului

Un Plan Urbanistic Zonal ilegal, modificat cu pixul, a primit avizul Agenţiei de Protecţie a Mediului. Acest lucru permite construirea unui bloc înalt de 14 etaje în Parcul Tineretului în ciuda actelor false depuse la dosar. Iniţial, planul a fost proiectat pentru un imobil cu un etaj, diferenţa până la 14 fiind făcută din condei.

"În loc de un P+1, pe cei 2.033 mp, se va putea ridica un 3S+P+14 cu 60 de apartamente. Se încalcă Hotărârea 1076, care nu permite schimbarea destinaţiei zonelor verzi", a declarat, pentru Jurnalul Naţional, Nicolae Rădulescu Dobrogea, preşedintele Eco Civica.

Tribunalul Bucuresti: Sindicalistii Metrorex s-au grabit sa faca greva, afectând grav viata comunitatii

Sindicaliştii de la Metrou nu au negociat real şi serios cu Metrorex înainte să declanşeze greva generală care a paralizat Bucureştiul, arată magistraţii Tribunalului Bucureşti în motivarea sentinţei prin care a declarat protestul ca ilegal, scrie Gardianul.

„Deşi salariatţii sunt îndreptăţiţi să solicite negocierea salariilor, Tribunalul apreciază că o astfel de revendicare trebuie să aibă la bază studii temeinice privind veniturile suplimentare realizate de unitate, cheltuieli totale, gradul de acoperire al acestora din obţinerea veniturilor, precum şi cât anume din cheltuieli reprezintă majorarea solicitată", a apreciat instanţa.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite