D-ale lui Mitică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc are un ritm debordant la dat antrenori afară.

Dar mai ales pe cei care fac performanţă: Andone a fost demis în decembrie 2005 când era pe prima poziţie la Dinamo, la ordinul lui Ioan Becali, Hizo a fost izgonit de la Rapid acum trei săptămâni la nervii lui Copos, iar acum a venit rândul lui Conceiçao la CFR Cluj. Portughezul avea vina că era lider, e adevărat, la golaveraj, dar era pe locul 1.

Johann Cruyff susţinea într-unul dintre editorialele sale din presa spaniolă că "fotbalul e simplu, dar este greu să joci simplu". Perfect adevărat pe gazon, dar nu şi în mintea conducătorilor noştri de cluburi. La ei, totul trebuie să fie complicat.

Campionatul spaniol, cel mai puternic campionat de fotbal din lume, a demis după 11 etape un singur antrenor: Abel Resino de la Atletico Madrid, înlocuit cu Quique Sanches Flores. Ştiţi câte schimbări sunt la noi? Mai mult de 12... Dinamo a ajuns deja la trei antrenori pe bancă, Steaua, CFR şi Rapid continuă să ţină trena.

În această harababură, Mitică Dragomir a fost reales preşedinte la Ligă. L-au votat toţi preşedinţii cu excepţia a două cluburi, Unirea Urziceni şi Pandurii. Primii au invocat faptul că Dragomir n-a venit la niciun meci al ialomiţenilor în Liga Campionilor, în niciun caz alte erori de strategie.

Nimeni din Urziceni, nici măcar managerul atotcunoscător care apare la TV mai des decât reclamele, n-a vorbit de incapacitate managerială, ci de faptul că Mitică n-a venit la şpriţ. La şpriţul de Champions League. Ăsta este motivul pentru care un club e supărat pe preşedintele Ligii în România. „Nu voi schimba nimic, totul e perfect", a spus triumfător, după vot, Mitică. Şi cine zicea că e rău în România?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite