Curtea de Apel nu suspendă dispariţia de pe statul de plată a cotizaţiei profesorilor sindicalişti, liderii sunt “uimiţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a executării unor acte ce scot de pe statul de plată cotizaţia de sindicat a profesorilor.

Este vorba despre Anexele nr. 2 şi nr. 4 la ordinul comun privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal în învăţământul preuniversitar de stat.

Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, a declarat pentru agenţia Mediafax că este "uimit", deoarece decizia CAB contrazice alte sentinţa date până acum.

Tot CAB a a suspendat executarea Notei Raport a MAI privind cotizaţia de sindicat, iar o altă Curte de Apel, cea din Timiş, a dispus suspendarea anexelor care-i deranjează pe profesori.

Liviu Pop este convins că hotărârea este una luată sub presiune politică: "Aşa se explică şi solicitarea Ministerului Educaţiei de a se amâna dosarul de la Curtea de Apel Timişoara după pronunţarea Curţii de Apel Bucureşti. După ce ni se va comunica soluţia, vom declara recurs", a anunţat Pop.

Aproximativ 23.000 de cadre didactice plăteau cotizaţie la sindicat, suma totală virată direct în bugetele sindicatelor fiind anul trecut de aproape 70 de milioane de lei.

Liderii de sindicat sunt nemulţumiţi de modificarea iniţiată de Ministerul Educaţiei, întrucât de acum înainte vor fi nevoiţi să-i convingă pe oameni că merită banii respectivi, iar organizaţiile concurente vor lupta pentru fiecare posibil membru cotizant.

Până acum, sumele respective se virau direct din fondul de salarii în conturile sindicatelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite