Cum va fi vremea în weekendul de 1 mai, pe litoral şi în restul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Călin Gavrilaş
Foto Călin Gavrilaş

Vremea va fi predominant frumoasă în weekend în majoritatea regiunilor, iar valorile termice maxime vor oscila între 17 grade, la malul mării, şi 20 - 22 de grade, în rest, a declarat, Marina Antonescu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, sâmbătă, vremea va fi normală sub aspect termic în întreaga ţară, cu maxime cuprinse între 14 şi 22 de grade. 

"Se vor mai semnala ploi slabe, local în zonele de deal şi de munte, dar şi pe arii restrânse în rest. Vântul va avea uşoare intensificări în prima parte a zile, în sud-est", a declarat, vineri,  Marina Antonescu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), conform Agerpres.

Duminică, 1 mai, vremea se va încălzi uşor, dar va fi în continuare apropiată de cea normală pentru această perioadă. 

"Vor fi ploi de scurtă durată doar pe arii restrânse şi însoţite de descărcări electrice îndeosebi la deal şi la munte, precum şi în zonele mai joase de relief din regiunile vestice şi nord-vestice. Vântul va avea unele intensificări în Banat şi trecător în Oltenia şi Dobrogea. Maximele termice se vor încadra, în general, între 16 şi 22 de grade, iar minimele între zero grade, în depresiunile Transilvaniei, şi 11 grade în dealurile de vest şi pe litoral", a afirmat Marina Antonescu. 

În Bucureşti, sâmbătă şi duminică, vremea va fi predominant frumoasă, maxima termică se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare sâmbătă, în timpul zilei, şi mai mult senin duminică noapte. În acelaşi timp, probabilitatea de ploaie va fi redusă pe parcursul ambelor zile. 

Estimările ANM arată că, pe litoral, vremea va fi în general frumoasă, fără precipitaţii, dar cu intensificări temporare ale vântului, mai ales în timpul zilei. Sub aspect termic, temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 17 grade, în timp ce minimele vor oscila între 8 şi 10 grad

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite