Cum va fi vremea de Revelion. La munte se anunţă ninsori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine Arhivă
Imagine Arhivă

În noaptea dintre ani sunt anunţate temperaturi normale pentru această perioadă, cu precipitaţii slabe cantitativ şi izolate, anunţă ANM. Cei care aleg staţiunile montane de Revelion se vor bucura de un strat nou de zăpadă, însă la altitudini înalte există pericolul de avalanşe.

În preajma Anului Nou, temperaturile maxime pot depăşi în unele zone ale ţării 9-10 grade, iar minimele vor coborî sub zero grade, anunţă meteorologii. În Capitală, vremea se va menţine frumoasă, cu valori ridicate pe timpul zilei, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, cei care aleg staţiunile pentru a-şi petrece minivacanţa de Revelion se vor bucura de un strat nou de zăpadă, vântul se va resimţi în special în zonele înalte, acolo unde există şi pericolul de avalanşe.

În continuare în zonele montane, în special la altitudine mai mare vor predomina ninsorile, din păcate acolo şi vântul se menţine destul de tare şi vor fi intervale în care din nou pe creste unde vitezele pot depăşi 80-100km/h.

Pentru zona montană înaltă se menţin alertele în privinţa riscului de producere al avalanşelor, astfel încât şi pentru următorul interval atenţie mare celor care se încumetă mai sus de 1600-1700 de metri altitudine să meargă.

Pentru staţiuni în schimb, o vreme plăcută, stratul de zăpadă se menţine chiar dacă vorbim despre temperaturi peste cele normale, chiar şi în zona de munte, stratul este consistent, intervale de timp cu ninsori astfel încât la munte nu există riscul de a petrece revelionul fără zăpadă, mai scrie Mediafax.




 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite