Cum va fi vremea de Revelion şi de Anul Nou. Temperaturi normale, dar mai frig decât de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au anunţat că de Revelion vom avea parte de valori termice apropiate de cele normale FOTO Mediafax
Specialiştii au anunţat că de Revelion vom avea parte de valori termice apropiate de cele normale FOTO Mediafax

Sfârşitul anului 2015 şi începutul anului 2016 vin cu vreme rece în toată ţara, dar şi cu precipitaţii. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei.

Prognoza meteo pentru vestul ţării

În Banat, pentru sfârşitul anului şi pentru începutul lui ianuarie, este estimată o răcire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 2...5 grade şi minime de -3...-1 grad, în medie.

Precipitaţii locale, slabe cantitativ vor fi posibile după 1 ianuarie.

În Crişana, sfârşitul acestui an şi începutul de ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 2...4 grade şi minime de -4...-2 grade, medie regională.

Precipitaţii locale, slabe cantitativ, sunt posibile după data de 1 ianuarie.

Prognoza meteo pentru nordul şi centrul ţării

În Transilvania este estimată o răcire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de aşteptat medii de 0...3 grade ziua şi -7...-3 grade noaptea.

Precipitaţii slabe cantitativ şi trecătoare sunt posibile după 1 ianuarie.

Şi în Maramureş este estimată o răcire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 2...4 grade şi minime de -5...-2 grade, în medie.

Precipitaţii slabe s-ar putea produce după 1 ianuarie.

Începând din 28 decembrie, în Moldova este estimată o răcire a vremii care se va concretiza prin valori mai apropiate de cele climatologic specifice, respectiv 1...4 grade ziua şi -5...-2 grade noaptea, mediat pe regiune. 

De asemenea, în ultimele zile din acest an şi în primele zile din ianuarie este posibil să se producă precipitaţii temporare şi slabe cantitativ.

Prognoza meteo pentru sudul ţării

În Dobrogea, anul 2015 se va termina cu o vreme rece ce se va întinde până la începutul anului 2016, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, respectiv o medie regională de 3...5 grade ziua şi -2...2 grade noaptea.

Precipitaţii slabe vor fi posibile după data de 29 decembrie.

În Muntenia, începând cu 28 decembrie, este estimată o răcire a vremii ce va determina înregistrarea unor valori mai apropiate de mediile climatologic specifice, respectiv 2...5 grade ziua şi -4...-2 grade noaptea, mediat pe regiune.

Precipitaţii slabe, locale vor fi posibile în perioada 28-29 decembrie şi după data de 1 ianuarie.

Specialiştii anunţă că şi pentru Oltenia sunt estimate valori în scădere, astfel că sfârşitul de an, dar şi primele zile de ianuarie vor fi caracterizate de o vreme apropiată de normalul termic al perioadei, respectiv o medie regională de 2...5 grade ziua şi -4...-2 grade noaptea.

Probabilitatea pentru precipitaţii locale, slabe cantitativ, va creşte în zilele de 28 şi 29 decembrie şi după data de 1 ianuarie.

O răcire a vremii se va produce şi în zona de munte, când valorile vor deveni apropiate de mediile climatologic specifice, cu -3...0 grade ziua şi -9...-3 grade noaptea, în medie.

Ninsori slabe şi temporare sunt posibile în 27 şi 29 decembrie, precum şi în primele zile ale noului an.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite