Cum sprijină World Vision România  mamele din mediul rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de femei din mediul rural beneficiază de aplicaţia calendarul premenstrual, ca metodă de cotracepţie, cât şi de aplicaţia de asistenţă prenatală, ambele realizate de Organizaţia World Vision România. ONG-ul a facilitat şi consultaţii medicale pentru peste 560 de femei însărcinate, aflate în situaţii vulnerabile.

De-a lungul anului, World Vision Romania a promovat  teme de actualitate legate de asistenţa integrata, completă si competentă a gravidei, ca o condiţie imperativă pentru reducerea mortalitatii materne şi neonatale în Romania, în contextul în care mortalitatea maternă si neonatală se află în topul statisticilor europene şi numărul sarcinilor la minore ca şi procentul femeilor care nu ajung la medic până la naştere a crescut vertiginos.  

Până în prezent, Proiectul  Mame pentru viaţă, Viaţa pentru Mame a venit în sprijinul a peste 11. 000 de femei şi adolescente, care au participat la sesiuni de informare în cele trei judeţe ( Valcea, Vaslui şi Dolj).

Au fost lansate două aplicaţii de telefonie  mobilă  clasică Calendarul  Menstrual: calendarovulatiesms.ro  si una de Asistenta prenatala  a gravidei asistentaprenatalasms.ro, ambele gratuite, care să vină în sprijinul femeilor din mediul rural. Astfel, peste 1000 de femei sunt deja înscrise în aplicaţii.

Imagine indisponibilă

Alături de World Vision România, au fost implicaţi 67 de educatori comunitari voluntari. Aceştia au contribuit la capacitarea comunităţilor şi  informarea femeilor, adolescentelor. Peste 567 de gravide au fost incluse în proiect, conciliate şi ajutate să ajungă la consultaţii prenatale.

De asemenea, ONG-ul a continuat  parteneriate cu 25 de primarii din cele 30 şi am lansat trei cursuri de îngrijire a gravidei cu risc şi fără risc sunt disponibile pentru medici şi asistente medicale pe platforma  edu-cnsmf,ro.

·        Diagnosticul de sarcină şi monitorizarea gravidelor cu risc scăzut

·        Educaţia gravidei cu risc scăzut, în cabinetul de medicina familiei

·        Sarcina cu risc crescut în practica medicului de familie


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite