FOTOGALERII Oraşele României, în aşteptarea Crăciunului. Cele mai frumoase luminiţe de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luminile de sărbătoare s-au aprins pe străzile din România, iar în centrele oraşelor brazii împodobiţi îl aşteaptă deja pe Moş Crăciun. Vă invităm să postaţi comentarii în care să ne spuneţi care oraş este cel mai frumos împodobit. De asemenea, aşteptăm să postaţi pe Facebook-ul Adevărul cele mai frumoase fotografii cu luminile de sărbătoare din oraşele voastre.

În plină criză financiară, primăria BOTOŞANI a cheltuit peste 250.000 de lei pentru iluminarea oraşului de sărbători. Investiţia a fost făcută  în condiţiile în care, pe majoritatea străzilor, sunt folosite ghirlande şi instalaţii luminoase achiziţionate în anii trecuţi.

Criza economică a afectat şi bugetul alocat pentru achiziţionarea ornamentelor luminoase din municipiul SUCEAVA, multe dintre instalaţii fiind cele din anii trecuţi.

Împodobirea a 60 de locuri din Cluj-Napoca cu 25 de brazi, 8 kilometri de ţurţuri luminoşi, 12 kilometri de şiruri luminoase pentru arbori,  650 de metri pătraţi de perdele luminoase şi 135 de figurine diverse pentru stâlpi a costat 898.000 de lei. De asemenea, Primăria a obţinut o sponsorizare de 153.000 de lei.

Pentru acest lucru, Primăria FOCŞANI a scos din puşculiţă mai bine de 20.000 de euro pentru a achiziţiona instalaţii luminoase noi, cu care au fost "îmbrăcate" instituţiile aflate în zonă, dar şi Grădina Publică şi ansamblul arhitectural din faţa bisericii „Sf. Ioan Botezătorul”.

Luminile ornamentale în municipiul BUZĂU au fost aprinse în prima zi a lunii decembrie. Anul acesta, doar câteva străzi din municipiul Buzău au fost împodobite cu ornamente, iar perdele luminoase au fost montate doar pe clădirea Consiliului Judeţean şi cea a Primăriei.

Transformarea BRAŞOVULUI în oraş de poveste a costat 50.000 de euro. Toate stăzile din centru au fost decorate cu perdele luminoase. În PLOIEŞTI, costurile împodobirii oraşului cu luminiţe, în perioada sărbătorilor, este de 420.000 de euro, mai ieftin ca anul trecut.

Şi CĂLĂRAŞIUL se găteşte încet-încet de sărbătoare. Ghirlande luminoase, beculeţe multicolore, fundiţe şi globuleţe, toate vor lumina oraşul până la Crăciun. Autorităţile locale s-au pregătit din timp cu decorurile, iar în aceste zile se finalizează instalarea lor pe principalele artere din oraş.

În CONSTANŢA, centrul de atracţie este bradul cu joc de lumini colorate verde-albastru, înalt de 25 metri. În prima zi a lunii decembrie în tot oraşul TULCEA s-au aprins luminile festive de sărbători. De asemenea, una devărat spectacol se întâlneşte şi în Sibiu. Sute de figurine, turţuri luminoşi şi elemente 3 D împodobesc străzile SIBIULUI iar Piaţa Mare este acoperită pentru prima dată de o uriaşă copertină luminoasă.

În TIMIŞOARA, instalaţiile de iluminat de sărbători au fost pornite oficial pe 1 decembrie, odată cu inaugurarea Târgului de Crăciun din centrul oraşului de pe Bega, şi vor rămâne aprinse până în ianuarie. În ARAD sunt montate peste 360.000 de beculeţe colorate şi tuburi luminoase, dar si bannere luminoase, cu inscripţia „La mulţi ani!”.

Municipiul SLATINA este luminat de sărbători în acest cu instalaţia veche şi podoabele din anii anteriori. Pentru a compensa acest dezavantaj, autorităţile au demarat mult mai devreme acţiunile de împodobire a urbei, astfel că, pentru prima dată după mulţi ani, iluminatul festiv de iarnă a fost pus în funcţiune în prima zi a acestei luni, şi nu de Sf. Nicolae cum se proceda anterior.

Şi BAIA MARE s-a îmbrăcat din nou în straie de sărbătoare. Milioane de leduri au împânzit străzile municipiului şi sute de figurine au fost montate în principalele intersecţii. Instalaţii cu mii de beculeţe acoperă şi străzile din IAŞI.

Lumini de poveste se aprind şi în centrul ZALĂULUI, dar şi pe principalele străzi din oraş în fiecare seară. Tabloul de iarnă este completat, zilele acestea, şi de zăpada care s-a aşternut cu generozitate în cursul nopţii trecute, dar şi de scena Nasterii lui Christos, amenajată pe platoul din faţa Prefecturii.

Alexandria a „îmbrăcat” straie de sărbători. Municipalitatea a pornit iluminatul festiv pe principalele străzi din oraş şi a montat ornamente specifice sărbătorilor. Sute de alexăndreni au luat parte la aprinderea oficială a iluminatului festiv.

În locul clasicelor perdelele de beculeţe, instalate peste principalele artere rutiere în anii precedenţi, în GALAŢI s-a optat pentru o nouă variantă de iluminat de sărbătoare, cu figurine luminoase montate pe stâlpi.

Chiar dacă bugetul alocat iluminatului festiv a fost unul cu mult mai mic faţă de anii trecuţi, şi la VASLUI s-au aprins mii de beculeţe pe străzile oraşului. De departe, cel mai frumos este bradul montat de municipalitate în centrul oraşului, însă nici ornamentele aşezate în principalele intersecţii cu sens giratoriu nu sunt de neglijat.

Care oraş vi se pare cel mai frumos împodobit? Daţi LIKE-uri şi commenturi cu preferinţele voastre până la Crăciun, pentru a stabili oraşul câştigător.

Materialul a fost realizat cu ajutorul corespondenţilor din reţeaua locală „Adevărul“.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite