Articol publicitar

Cum se realizează corect dezinfecţia în cadrul unui salon de frizerie?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Salonul de frizerie: cunoscut şi ca locul în care noţiunea de frumos capată un înţeles aparte. Totuşi, având în vedere situaţia de alertă cu care se confruntă România la momentul de faţă, fiecare proprietar de afaceri trebuie să ţină cont de măsurile optime de siguranţă ce au în vedere atât protejarea clienţilor, cât şi a personalului implicat în desfăşurarea activităţilor.

Chiar dacă ni se recomandă să petrecem cât mai mult timp în confortul propriei locuinţe şi să evităm ieşirile care nu sunt urgente, îngrijirea personală nu  este o activitate ce poate fi pusă pe pauză cu uşurinţă. Astfel, vizitele la salonul de frizerie sunt o necesitate pentru majoritatea bărbaţilor care fie doresc să se tundă, fie să îşi schimbe radical look-ul sau să îşi aranjeze barba şi mustaţa.

Bineînţeles, dezinfecţia şi sterilizarea este întotdeauna o activitate obligatorie în cadrul locaţiilor de înfrumuseţare, pentru a nu ne pune sănătatea sau gradul de îngrijire proprie sub semnul riscului. Cu toate acestea, la ora actuală, saloanele de frizerie trebuie să fie cu mult mai atente decât până acum la aceste procese ce ne pot feri de contactarea virusului COVID-19.

Dezinfecţia în cadrul unui salon de frizerie de la A la Z. Iată cum trebuie să procedezi:

  • Diferenţa dintre curăţare şi dezinfecţie:

În timp ce curăţarea se referă la îndepărtarea bacteriilor, a viruşilor sau a fungilor de pe fiecare suprafaţă în parte, dezinfecţia este procesul care presupune scufundarea tuturor instrumentelor utilizate în cadrul salonului de frizerie, într-o soluţie de sterilizare profesională, pentru o perioadă de cel puţin 15 minute. În acest mod, nu doar bacteriile, ci şi toţi agenţii patogeni care ne pot afecta sănătatea vor fi ucişi, iar instrumentele de uz zilnic vor putea fi folosite fără probleme, în siguranţă.

Procedura de sterilizare se referă atât la obiectele poroase (aşa cum sunt prosoapele sau alte obiecte realizate din ţesături), non-poroase (precum sunt instrumentele metalice, confecţionate din sticlă sau din fibră de sticlă), cât şi la cele cosmetice.

De ce este atât de necesară sterilizarea? Ei bine, o astfel de curăţare se impune în principal ca urmare a faptului că obiectele dintr-un salon presupun un contact direct cu clienţii, ceea ce înseamnă şi un nivel înalt de patogeni şi de microbi.

Prin urmare, obiectele poroase necesită a fi spălate cu clor (sau cu soluţii profesionale pe bază de clor) la o temperatură mai mare de 90 de grade. De altfel, în cazul în care avem persoane care fie suferă de anumite afecţiuni la nivelul pielii, fie au răni care sângerează, materialele trebuie obligatoriu aruncate după folosire.

Sterilizarea corectă a obiectelor non-poroase (forfecuţele, pilele, unghierele, frezele, etc) se realizează cu produse şi materiale de curăţenie, respectiv de dezinfecţie avizate de către autorităţile competente, spre a evita infecţiile sau contaminările de orice natură, îndeosebi dacă salonul se bucură de un număr însemnat de clienţi.

advert
  • Utilizarea, aruncarea, respectiv înlocuirea produselor de unică folosinţă

O doză suplimentară de atenţie trebuie acordată produselor de unică folosinţă, precum sunt: papucii ce ajută la păstrarea gradului de curăţenie, prosoapele ce le înlocuiesc în mod ideal pe cele textile şi sunt perfecte la uscarea părului şi mănuşile care contribuie la maniera potrivită de a lucra curat. Toate acestea trebuie aruncate şi înlocuite imediat după folosire.

  • Spălarea mâinilor

Atât înainte, cât şi după fiecare serviciu oferit clienţilor, este esenţial să vă spălaţi pe mâini şi să utilizaţi produse antibacteriene.

  • Purtarea măştilor de protecţie în timpul desfăşurării activităţilor

Indiferent de natura serviciului prestat în cadrul unui salon de frizerie sau înfrumuseţare, se recomandă purtarea măştilor de protecţie. În acest fel, microbii vor fi menţinuţi la distanţă pe cât de mult posibil.

De unde ne aprovizionăm cu produse profesionale pentru dezinfecţie şi sterilizare?

Chiar dacă toate regulile şi recomandările de mai sus nu ne sunt deloc străine, o mare problemă apare în materie de aprovizionarea salonului de frizerie cu produse profesionale de dezinfecţie, conform standardelor internaţionale de igienă.

Magazinul online Barber-Store.ro este unul dintre furnizorii saloanelor de frizerie care conştientizează pe deplin importanţa profesionalismului şi a calităţii, mai ales atunci când ne raportăm la siguranţa şi la sănătatea proprie, dar şi la a celor din jur.

Colaborând cu branduri de renume în domeniu, precum: BARBICIDE, WAHL, SHAVE FACTORY, CLIPPERCIDE şi multe altele, Barber-store.ro le pune la dispoziţie clienţilor săi următoarele categorii de produse şi ustensile profesionale:

  • Spray-uri dezinfectante pentru maşinile de tuns

Unul dintre cele mai utilizate instrumente în cadrul unui salon de frizerie este, fără doar şi poate, maşina de tuns. De aceea, spray-urile dezinfectante destinate maşinilor de tuns sunt de maximă necesitate.

Astfel de produse au rolul nu doar de a curăţa şi dezinfecta, ci şi de a reduce uzura, de a menţine lamele ascuţite pentru o perioadă îndelungată şi de a prelungi durata de viaţă.

  • Soluţii dezinfectante instrumentare

Având o acţiune agresivă asupra bacteriilor, soluţiile dezinfectante disponibile pe Barber-store.ro distrug salmonelele, ciupercile şi virusul hepatitei B şi C. De asemenea, acestea conţin şi o formulă împotriva ruginii, în cazul în care te confrunţi cu astfel de neplăceri.

  • Recipiente pentru sterilizare

În funcţie de mărimea dorită, poţi opta pentru recipientul care se potriveşte cel mai bine în salonul tău. Cu ajutorul său, se reduce considerabil riscul de transmitere a numeroase boli, fără a avea contact cu soluţia dezinfectată.

  • Sterilizator prosoape

Cu o acţiune antibacteriană şi antigerminare, sterilizatorul pentru prosoape asigură două funcţii esenţiale: în primul rând, încălzeşte materialele textile şi, mai apoi, le sterilizează eficient.

  • Sterilizator UV pentru instrumente

Fiind în conformitate cu standardele internaţionale de igienă impuse, acest produs va uşura procesul de sterilizare a instrumentelor din salonul tău, garantând rezultate optime.

Bineînţeles, BARBER-STORE este un magazin care întotdeauna răspunde cu promptitudine şi seriozitate tuturor necesităţilor clienţilor săi. Astfel, pe lângă cele mai înalt calitative produse pentru dezinfecţie şi sterilizare, acesta a adus în premieră în România maşinile de tuns profesionale de la BaByliss.

Experţii în frizerie şi în înfrumuseţare ştiu deja că aceste maşini de tuns sunt o ediţie limitată a brandului BaByliss şi că orice salon de frizerie care se respectă ar trebui să deţină un astfel de model.

Prin urmare, dacă îţi doreşti să menţii nivelul de profesionalism, dar şi de igienă al salonului tău de frizerie la cele mai înalte cote, nu ezita să accesezi Barber-Store.ro şi să adaugi în coş produsele de care ai nevoie, până se epuizează stocurile!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite