Cum te programezi ca să te vaccinezi anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a anunţat care este procedura de înscriere pentru cei care vor să se vaccineze. Întreg procesul se va baza pe programări.

Vaccinarea se va realiza pe bază de programare, a stabilit Comitetul de coordonare, pentru a asigura un flux organizat al beneficiarilor şi pentru o mai bună monitorizare post-vaccinare. De asemenea, în acest mod va fi redus la minimum riscul de pierdere a dozelor de vaccin, relatează Digi 24.

Modalităţi de programare

Persoanele care doresc să se vaccineze vor avea la dispoziţie mai multe căi de a o face:

  • on-line
  • telefonic
  • prin medicul de familie
  • prin intermediul direcţiei de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale.

Vaccinarea se va face la centrele de vaccinare înfiinţate prin ordin al ministrului Sănătăţii, la propunerea direcţiilor de sănătate publică. Programarea la vaccinare se efectuează la intervale orare fixe, în funcţie de numărul de doze de vaccin pe fiolă. Numărul de persoane pentru vaccinurile multidoză se stabileşte în funcţie de vaccin.

Vaccinul va fi administrat de personalul medical, cu aviz de liberă practică valabil, eliberat de către Colegiul Medicilor şi/sau personal medico-sanitar care deţine certificat valabil eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Fiecare centru de vaccinare va avea un medic coordonator şi va fi organizat cu respectarea circuitului unidirecţional (flux unidirecţional, fără intersectare). Toate centrele de vaccinare (fixe sau mobile) vor fi deservite de echipe medicale alcătuite din medic şi personal medical auxiliar.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite