Cum a prevenit Marea Britanie 24 de milioane de infectări cu SARS-COV2. Explicaţiile profesorului Bogdan Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Ghiţă, profesor
român stabilit în Marea Britanie, a explicat cum a reuşit
Marea Britanie această performanţă. FOTO Shutterstock
Bogdan Ghiţă, profesor român stabilit în Marea Britanie, a explicat cum a reuşit Marea Britanie această performanţă. FOTO Shutterstock

Vaccinarea a prevenit aproape 128.000 de decese, 265.000 de spitalizări şi peste 24 de milioane de infectări în Marea Britanie. Datele apar în ultimul raport de supraveghere a vaccinării împotriva COVID-19, publicat de autorităţile din Regatul Unit, unde opt din zece persoane sunt imunizate anti-COVID.

„Sunt foarte bune statisticile din Marea Britanie, miercuri au fost 40.000 de cazuri noi şi 143 de decese. Comparativ, în România au fost 15.000 de cazuri şi 331 decese.

Rata de deces e de aproape 10 ori mai mare în România faţă de Marea Britanie, raportat la numărul de cazuri. În România mai sunt câteva săptămâni până se va ajunge la vârful valului patru.

Spitalizările sunt reduse în Marea Britanie. Nu e un leac miraculos, totul e legat de efectul vaccinării în masă. Asta e magia care a dus la reducerea numărului de decese şi de internări. Nu sunt spitale pline, nici probleme cu secţiile AŢI.

Comparând cu situaţia din România, deciziile luate şi comunicate populaţiei pe baza analizei ştiinţifice, s-a spus mereu un grup de cercetători din Marea Britanie când s-au transmis informaţiile.

Guvernul şi presa au avut reacţii foarte rapide asupra campaniilor de dezinformare, iar argumentele au fost mereu pe baza datelor ştiinţifice.

În fiecare zi au fost conferinţe de presă, la care participau un specialist în boli infecţioase, un epidemiolog şi un farmacolog. Populaţia nu a trebuit să spună: am auzit de la cineva. Toată situaţia a fost prezentată zilnic de specialişti. În fiecare zi, la ora 5, era o prezentare a situaţiei din ultimele 24 de ore", a explicat profesorul român Bogdan Ghiţă, la Digi24.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite