Cum se pregătesc românii de „sfârşitul lumii“: unii îşi fac provizii, alţii pun la cale petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calendarul mayaş spune că sfârşitul lumii va veni pe data de 21 decembrie 2012. FOTO: Adevărul
Calendarul mayaş spune că sfârşitul lumii va veni pe data de 21 decembrie 2012. FOTO: Adevărul

Românii nu se numără printre popoarele cuprinse de panică atunci când vine vorba de aşa-zisul „sfârşit al lumii“. Mayaşii şi-au încheiat calendarul pe data de 21 decembrie 2012, motiv pentru care, în multe oraşe din ţară, românii pun la cale petreceri „devastatoare“. Dumneavoastră ce veţi face vineri, de „sfârşitul lumii“?

Calendarul mayaş este una dintre cele mai mari enigme ale omenirii, din simplul motiv că se încheie brusc la data de 21 decembrie 2012, aducând după sine şi profeţia sfârşitului lumii.

Există speculaţii care pretind că interpretarea calendarului este pură ficţiune sau sunt doar invenţii ale unor personaje care vor să-şi însuşească diferite sume de bani din frica oamenilor. Majoritatea românilor se împart, însă, în două categorii: cei cărora nu le pasă de ziua de vineri şi cei care au de gând să se distreze de „sfârşitul lumii“.

CLUJ

La Casa TIFF se organizeză,vineri, de la 22.00,  Petrecerea Sfârşitului Lumii – Apocalypse Now. „Pentru a participa la petrecere te rugăm să aduci un obiect care te reprezintă şi noi îl vom pune într-un loc sigur! Dacă supravieţuim, te invităm sa-l vezi expus la Casa TIFF începând de sâmbată, de la ora 16.00”, anunţă organizatorii.

PRAHOVA

 „Sfârşitul lumii, ediţia 2012, un eveniment pe care nu trebuie să îl rataţi!“, sună invitaţia de participare la cel mai cool eveniment al sfârşitul de an şi de lume. Evenimentul a fost creat de un utilizator de Facebook din Ploieşti, iar prietenii din listă nu au întârziat să se alăture invitaţiei. Nici nu aveau cum să ignore evenimentul având în vedere importanţa planetară a zilei de 21 decembrie.

„În organizarea celebrilor mayaşi, sfârşitul lumii promite să fie evenimentul mileniului, după nunta lui Borcea, divorţul Oanei Zăvoranu şi aniversarea de 160 de kile a Oanei Roman. Ţinuta nu este obligatorie, totuşi vă recomandăm ceva haine mai groase, de preferat din azbest, în caz de... Iad. P.S.: La cererea participanţilor, atmosfera ar putea fi întreţinută de Gigel Frone“, sunt ingredientele petrecerii virtuale

SIBIU

Petrecerea de la White Rabbit are loc vinerI, 21 decembrie, începând cu ora 22:00. „Şi uite aşa, am ajuns la ultimul party pe care îl putem organiza. Din data de 21.12.2012 nu vom mai exista, teoretic. Cu ocazia ultimei zile pe care o vom trăi noi, cei de la White Rabbit, vă invităm la un party cum nu aţi mai văzut! Beţie, desfrâu, desfătare, orgie ori ce doriţi voi să faceţi în ultimele clipe de viată! Special guest UFO & Jay-ko”, anunţă organizatorii evenimentului.

ARAD

Arădenii îşi pot petrece ziua de 21 decembrie în club. Este vorba despre Clubul Republica, care alături de grupul Grandma’s Craft Monkeys susţinut de asociaţia Pro Tineret Vest şi partenerii săi, organizează pe 21 decembrie, la ora 23.00, „Sfârşitul.”

TIMIŞ

Clubul No Name profită de amploarea fenomenului "21.12.12" şi îi invită pe timişoreni la "Concursul de Miss - The End of the World", la care vor participa fete frumoase alese de la balurile bobocilor desfăşurate în oraş în această toamnă. Organizatorii ăi aşteaptă pe amatorii de distracţie pe 21 decembrie, la ora 21.21, "pentru a fi siguri că ne prinde sfârşitul lumii împreună".

VRANCEA

Green Pub (fostul Garden Pub) din Focşani a ales ca dată de inaugurare chiar ziua de vineri, cei care administrează localul promiţând clienţilor că nu vor avea ce regreta la acest nou început. Citiţi mai multe despre petrecerile din Focşani.

CONSTANŢA

Constănţenii au de gând să sărbătorească până la ultimul clipă şi chiar şi dincolo de ea. Ei fac încălzirea din vreme, de miercuri, 19 decembrie, când vor fi colindaţi de Ştefan Hruşcă, seara, la ora 19, la Maritimo Shopping Center. Concertul de la Constanţa va fi penultimul din turneul naţional al rapsodului, care se va încheia a doua zi, la Bucureşti.

Goblin vrea să intri în ziua fatidică relaxat şi bine dispus, aşa că oferă joi, 20 decembrie, la petrecerea reggae Blazing Vibez, reducere de 50% la shot-urile Kamikaze.

MARAMUREŞ

Mulţi patroni sau comercianţi încearcă să ademenească clienţii cu fel de fel de oferte legate de sfârşitul lumii. Băimărenii pot lua „Cina de sârşitul lumii“ la restaurantul A`roma Mediteraneană din Baia Mare.

BUCUREŞTI

Teama că sfârşitul se apropie i-a cuprins şi pe locuitorii Capitalei, care din vară au început să se perinde din ce în ce mai mult prin magazinele de specialitate. Nu au un buget fix alocat pentru astfel de obiecte, dar odată ce au păşit într-un astfel de magazin îşi cumpără o trusă sau un briceag care le va oferi o mică siguranţă în lupta pentru supravieţuire.

Şi cluburile din Bucureşti se pregătesc de „sfârşitul lumii“. Spre exemplu, Joi seara, în ajun de sfârşitul lumii, rockerii de la Viţa de Vie vă învită la un concert de zile mari, la Turbohalle.

BACĂU

Mai în glumă, mai în serios, cinci familii din oraşul băcăuan Comăneşti au pus bazele unui „comandament”, care are drept scop „salvarea vieţilor omeneşti după Apocalipsa de vineri, 21 decembrie”.  Oamenii se întâlnesc seară de seară într-un restaurant din localitate şi dezbat cu patos ultimele materiale legate de subiect, apărute în presa internaţională. Ba mai mult, au trecut şi la fapte. Concret, au cumpărat medicamente de tot felul, alimente în conserve, apă, sobe, lumânări, lămpi şi saci de dormit. Aflaţi aici mai multe despre „celula de criză de la Comăneşti“.

GALAŢI

Gălăţenii  sunt invitaţi, vineri 21 decembrie, să participe la împodobirea bradului din faţa Sălii Sporturilor şi la întâlnirea cu Moş Crăciun, care, nici el, nu se teme de Apocalipsă. „Curajoşii” vor fi răsplătiţi cu daruri şi colinde.

Aşteptăm comentariile dumneavoastră în care să ne povestiţi cum vă veţi petrece „sfârşitul lumii“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite