Cum au petrecut românii de Revelion, oraş cu oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de mii de oameni au ieşit din case în toată ţara pentru a puncta trecerea dintre ani într-un mod festiv, în stradă FOTO Revelionul Bucureştiului - Primăria Capitalei
Zeci de mii de oameni au ieşit din case în toată ţara pentru a puncta trecerea dintre ani într-un mod festiv, în stradă FOTO Revelionul Bucureştiului - Primăria Capitalei

Artişti ca Puya, Connect-R, Vunk, Loredana, dar şi străini ca Renne Santana sau noile voci din showbusinessul românesc, cum este poliţista Claudia Iuga, sunt doar o parte dintre cei care au păşit în Noul An alături de români în pieţele special amenajate pentru petrecere din oraşele din ţară.

Artificii, muzică live, joc de lumini, şampanie şi numărătoarea inversă strigată la unison la pragul dintre ani, toate au umplut de voie bună principalele pieţe din oraşele din România miecuri noapte. adevarul.ro vă propune o scurtă trecere în revistă a principalelor petreceri oraş cu oraş. 

În Bucureşti, peste cinci revelioane au fost organizate fie de autorităţi, fie de firme private, anul acesta, preferatul fiind de departe Revelionul Bucureştiului unde, potrivit Primăriei Capitalei, peste 50.000 de bucureşteni s-au distrat până târziu în noapte. 

În Focşani, petrecerea din Piaţa Unirii a început încă de la ora 18.00, când pe scena amenajată a urcat Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”. Geta Postolache a cântat câteva melodii pentru public iar spectacolul a continuat cu artiştii Corina Chiriac, Zdob&Zdub, DJ Sava & Raluca, Analia Selis, Keo & Skizzo Skills, SASH.

În Râmnicu Vâlcea, sute de oameni au sărbătorit trecerea în 2014 pe terasa din centrul municipiului alături  de Renne, nepoata cunoscutului chitarist Carlos Santana. Artista a cântat pentru râmniceni aproape 45 de minute, înainte şi după miezul nopţii.

În Arad, cei care au rămas în oraş de Anul Nou au petrecut noaptea în centrul municipiului, la concertul organizat de către autorităţile locale, la restaurante, cluburi, dar şi în apartamente cu familia şi prietenii. Cel mai aşteptat moment din faţa Primăriei Arad a fost spectacolul de artificii care a durat aproximativ 15 minute şi la care au participat şi cei care îşi petreceau noaptea dintre ani la restaurantele din zonă. 

În Baia Mare, câteva mii de oameni au petrecut noaptea de Revelion împreună, în Centrul Vechi al municipiului. Muzica, artificiile şi sute de lampioane care au acoperit cerul au fost reţeta succesului din acest an, iar evenimentele dedicate acestui moment s-au încheiat în jurul orei 01.00.

În Sibiu, petrecerea a adunat mii de oameni. Aproximativ 10.000 de sibieni au sărbătorit trecerea în 2014 în Piaţa Mare din centrul oraşului. Municipalitatea le-a pregătit concerte şi un foc de artificii, iar amfitrionul serii a fost Dan Negru.

În Alexandria, centrul oraşului a fost plin de oameni la miezul nopţii dintre ani. Fie că au petrecut Revelionul la restaurantele din oraş, fie că au stat acasă, înainte de ora 0.00 majoritatea alexăndrenilor au părăsit locaţiile de petrecere şi au preferat să treacă în noul an, în stradă. 

În Ploieşti, petrecerea a scos mii de oameni în stradă. O vreme caldă, multe concerte şi artificii au fost argumentele care i-au determinat pe mii de ploieşteni, de vârste dintre cele mai diferite, să-şi petreacă Revelionul în stradă.

În Bistriţa, mii de oameni au participat la spectacolul organizat în centrul vechi de Primărie şi Consiliul Judeţean. Piesa de greutate a spectaolului a fost concertul susţinut de  Cristi Minculescu & Nuţu Olteanu Supergrup.

În Suceava, aproximativ zece mii de persoane au participat, în noaptea dintre ani, la petrecerea în aer liber organizată în parcarea Iulius Mall. Sucevenii au intrat în noul an cu concerte rock şi muzică populară, un spectaculos foc de artificii şi multă şampanie.

În Oradea, ceaţa le-a făcut probleme celor ieşiţi din casă să sărbătorească. Piaţa Unirii a fost luată cu asalt de orădenii care au ales să întâmpine noul an în centrul oraşului, admirând mult aşteptatul foc de artificii. Din păcate, şi în acest an, ceaţa densă nu le-a permis celor prezenţi să se bucure de spectacol. Astfel, artificiile s-au văzut foarte slab sau aproape deloc.

În Cluj-Napoca, Piaţa Unirii a fost “ocupată” de mii de clujeni care au asistat la concertele organizate de Primărie şi la un spectaculos foc de artificii. După ora 12.15, municipalitatea a pus la dispoziţia clujenilor 700 de sticle de şampanie şi concertele au continuat până la 2.00 dimineaţa.

În Iaşi, mii de oameni s-au adunat în noaptea de marţi spre miercuri, în faţa Palatului Culturii, pentru a celebra trecerea în 2014. Spectacolul s-a întins pe mai multe ore capul de afiş al evenimentului fiind focul de artificii de la miezul nopţii.

În Timişoara, românii care au întâmpinat intrarea în noul an au avut parte de o surpriză neplăcută la miezul nopţii. Majoritatea lor nu au văzut nimic din focurile de artificii. 

În Alba Iulia, au fost probleme similare cu alte oraşe din ţară provocate de ceaţa densă, cu toate acestea mii de oameni au sărbătorit trecerea dintre ani ciocnind un pahar de şampanie în stradă. 

În Slatina, centrul municipiului a fost luat cu asalt, în Noaptea dintre Ani, de către mii de locuitori ai urbei care au vrut cu tot dinadinsul să petreacă în stradă trecerea în noul an 2014. Înarmaţi cu sticle şi pahare de şampanie, aceştia au participat, mai întâi, la un spectacol organizat de municipalitate, după care, la miezul nopţii, au numărat împreună ultimele secunde din anul 2013. Un spectaculos foc de artificii a marcat marele moment.

În Piteşti, gerul s-a potolit la trecerea în noul an, aşa că piteştenii au ieşit, cu mic, cu mare la show-ul organizat de municipalitate. Îmediat după ora 23.00, Piaţa Primăriei a devenit neîncăpătoare pentru miile de oameni adunaţi la concertul susţinut de Sandra N şi Talismam, iar la miezul nopţii, când artificiile au început să sară, spaţiile verzi au fost luate cu asalt de cei care nu şi-au găsit locul pentru a savura spectacolul de lumini.

În Călăraşi, românii dornici de distracţie în aer liber au încins atmosfera la o petrecere de pomină în noaptea dintre ani. Anul 2014 a fost întâmpinat cu chiote de bucurie şi cu focuri de artificii, în centrul oraşului de pe malul Borcei.

La acest articol au contribuit: Ionuţ Ungureanu, Ştefan Borcea, Irina Rîpan, Claudia Untaru, Cosmin Carp, Ramona Gărină, Elisabeth Bouleanu, Dana Mihai, Remus Florescu, Dinu Zară, Claudia Bonchiş, Ionuţ Benea, Dorin Ţimonea, Mugureal Manea, Cristina Stancu, Ionel Stănilă,     

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite