Cum îl oprim pe Dan Diaconescu?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

El, cu al său OTV nu sunt decât oglinda hâdă pe care realitatea ne-o pune în faţă după 20 de ani de tranziţie.

De trei zile încoace, gura nu-i mai tace - zice balada populară. Nu-i mai tace gura lui Dan Diaconescu... Vorbeşte, vorbeşte, vorbeşte.
E drept, nu vorbeşte singur. Impresionantul său flux verbal, debitat pe un ton egal, monoton, dar plin de aspecte „senzaţionale", s-a mutat, mai nou, de pe OTV pe Realitatea TV.

Trei zile la rând, postul lui Sorin Ovidiu Vîntu i-a oferit un spaţiu suspect de generos pentru a-şi etala personalitatea complexă. Sau poate nu-i nimic suspect! Poate RTV a sesizat „senzaţionalul" situaţiei şi a înţeles că o nouă stea politică e pe cale de a se naşte: DD şi al său „partid al Poporului". Şi dacă vrei să bagi cărbuni în cuptorul încins al ideilor invitatului tău, nimic nu l-ar putea ajuta mai mult decât să i-o opui pe amazoana Cotrocenilor, Andreea Pora. Inspirată alegere, n-am ce zice! După o asemenea confruntare, dacă n-ai un dram de minte, mai că te-ai duce la urne să-l ştampilezi cu sârg pe creatorul Elodiei... Desigur, dacă ai acel dram, totul pare o glumă. Dar, oare, poate deveni „politicianul" Dan Diaconescu mai mult decât atât? Eu cred că nu.

Discutam, în ultimele zile, cu diferite persoane îngrijorate de posibila ascensiune a lui DD. Stupefiate de „cât de jos" putem ajunge. Speriate de ce soi de „monştri" poate să creeze media. „Cum îl oprim pe Dan Diaconescu?", părea să fie întrebarea unanimă care se desprindea de pe buzele lor. Cum? Simplu, oameni buni! Trimiteţi-vă copiii la şcoală. Îndemnaţi-i să citească. O carte, două, trei. Am pierdut deja 20 de ani! Am înlocuit cunoaşterea cu „Zeul Ban". Spiritul, cu fiţele. Cultura, cu manelismul. Munca, cu superficialitatea. Modestia, cu fudulia.

Nu-i încă prea târziu. Mai putem recupera câte ceva. Numai să vrem!...

Nu-l condamnaţi pe Dan Diaconescu! Nu e vinovat. E doar un speculant perfect al actualităţii. El, cu al său OTV nu sunt decât oglinda hâdă pe care realitatea ne-o pune în faţă după 20 de ani de tranziţie. Vă place ceea ce vedeţi? Dacă nu, puneţi mâna pe carte! Trimiteţi-vă copiii la şcoală. Repet. Nu există altă soluţie. „Ai carte, ai parte", spune înţelepciunea populară. Sigur, poate n-o să ai parte de averi. Viaţa nu e întotdeauna dreaptă. Dar o să ai parte de raţiune, de informaţie, de judecată limpede. Dacă ştii, înţelegi. Dacă ai informaţia, poţi face legături. Dacă înveţi, vei putea cunoaşte lumea! Dacă nu, atunci n-ai decât să te mulţumeşti cu fericirea celor săraci cu duhul, care adorm în zori printre personaje gen Ogică, Magda lu' Tolea sau mai ştiu eu care vrăjitor sau chiromant.

P.S: Şi să nu se mai plângă Videanu, Băsescu, Boc şi alţii asemenea de inepţiile pe care le-ar debita Dan Diaconescu pe seama lor. Tot înţelepciunea populară ne învaţă că, dacă te bagi în troacă, te mănâncă porcii!  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite