Cum se face izolarea românilor care se întorc din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, sâmbătă, un document cu răspunsuri la principalele întrebări pe care le au românii cu privire la starea de alertă. Printre lămuririle oferite de autorităţi se numără şi carantinarea familiei unei persoane care se întoarce în România.

Persoanele care vor sta în aceeaşi locuinţă cu cineva venit din afara ţării vor trebui să intre şi ele în izolare 14 zile?

Potrivit Hotărârii CNSSU nr.24 şi anexei ataşate, pentru toate persoanele care au călătorit în străinătate şi intră pe teritoriul României, se instituie măsura carantinării/izolării la domiciliu împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc. Există opţiunea carantinei instituţionalizate pentru persoanele care au călătorit singure şi care nu doresc să-şi expună familia. 

Românii care vin din străinătate nu au nevoie de certificat medical care să ateste că nu au COVID-19, în schimb, sunt obligaţi să intre în carantină/izolare la domiciliu. În cazul în care cei care nu au această posibilitate, sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi.

Tot ce trebuie să ştii despre starea de alertă. Câte persoane pot participa la evenimentele de familie

Care sunt cele 22 de zone metropolitane unde declaraţia pe propria răspundere nu este necesară pentru deplasare

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite