Cum îşi negocia şpaga sindicalistul Marius Petcu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, s-a dovedit a fi un bun negociator doar când s-a târguit pentru a lua mită. În contrast cu sindicaliştii pe care-i reprezintă, Marius Petcu duce o viaţă de lux. „Adevărul“ prezintă imagini din palatul deţinut de Petcu în cartierul Berceni.

Mai multe discuţii înregistrate de anchetatori arată modul în care Marius Petcu negocia mita cu omul de afaceri Petre Scrieciu. Potrivit referatului procurorilor cu propunerea de arestare a sindicalistului, citat de Realitatea TV, Petcu ar fi primit de la Scrieciu o vilă în Predeal, în valoare de 200.000 de euro, dar ar mai fi vrut şi bani lichizi. Liderul CNSLR-Frăţia se târguia până şi pentru moneda în care urma să primească şpaga de la denunţătorul său.

Petre Scrieciu: Deci, v-am dat patruzeci, mai sunt patruş' trei două sute treiş' opt!
Marius Petcu: Deci, deci tu pe genu' ăsta de, de, de compensare mergi!
P.S.: Dacă vreţi, vă dau în lei, da' ziceaţi că vreţi euro! (...)
P.S.: Păi, eu, eu nu ştiu..Deci eu nu mai am posibilitatea să...O duc rău, ştiţi, cu banii! Nu pot să mai investesc nimic!
M.P.: Petrică, tu m-ai băgat în chestia aia! Tu crezi că eu aveam chef să-i cumpăr lui Mustaţă?

Palat de nabab

Luxul şi opulenţa caracterizează cel mai bine imensa vilă în care locuieşte sindicalistul Marius Petcu. Palatul, situat în apropierea Spitalului „Maria Curie", din Capitală, se întinde pe trei niveluri, plus mansardă. La parter se află spaţiile de zi.

Finisaje de lux şi mobilă clasică pentru dormitorul soţilor Petcu

image

Bucătăria a fost mobilată la comandă şi utilată cu electrocasnice profesionale dintre cele mai scumpe. Plita electrică ajunge să coste peste  2.000 de lei, iar unul dintre cuptoare, 3.500 de lei. La etaje sunt situate opt dormitoare şi patru băi. Finisajele scumpe arată pe alocuri bun gust, dar şi kitsch.

Lux şi opulenţă

Culoarea albă domină dormitorul soţilor Petcu, de la patul din mijlocul camerei până la scaunele cu aspect clasic. Geamurile sunt flancate de draperii scumpe, din mătase, dormitorul conjugal având ieşire la o terasă imensă. Cei doi soţi folosesc băi separate. Cea folosită de Claudia Petcu este decorată în roz, dotată cu jacuzzi, iar cea a soţului, pe bleu-deschis, beneficiază doar de o cabină de duş cu masaj. Bunul gust al dormitorului conjugal contrastează puternic cu kitsch-ul din camera fiicei sindicalistului.

Dormitorul este decorat pe roz, iar patul este rotund. Noptierele, deşi capitonate cu piele scumpă, denotă un gust îndoielnic. Tot noptierele încorporează un performant sistem audio. Baia aferentă camerei este placată cu gresie de culoare roşie.Marius Petcu are o adevărată slăbiciune pentru sistemele de iluminat cât mai complicate.

În fiecare cameră sau hol al imensei locuinţe sunt cel puţin două-trei lustre sau candelabre. Construcţia, demarată în 2008, a fost ridicată în doar câteva luni. Analiştii imobiliari estimează că vila lui Marius Petcu valorează mai bine de 1,7 milioane de euro, cu tot cu dotări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite