Cum te distrezi de Paşte în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plimbări cu vaporaşul, petreceri tematice sau o ieşire cu bicicleta în pădurile din jurul Capitalei sunt câteva dintre variantele pentru cei care-şi petrec sărbătorile acasă. Meteorologii anunţă pentru acest weekend temperaturi de 16-17 grade Celsius, vreme numai bună de petrecut în aer liber pentru cei care nu pleacă din oraş în această perioadă.

Ultimele zile ale săptămânii sunt o oportunitate pentru activităţile sportive. Bucureştenii sunt invitaţi la o plimbare gratuită cu bicicleta în Parcul Kiseleff. Puteţi închiria gratuit una dintre cele 250 de biciclete verzi doar pe baza buletinului de identitate şi a unui contract de dare în folosinţă prin programul „La Pedale", primul sistem gratuit de bike-sharing din România - amenajat de sectorul 1 al Municipiului Bucureşti.

Bicicletele pot fi închiriate astăzi şi mâine, între orele 10.00 şi 19.00. Vaporaşele de pe lacul Herăstrău sunt pregătite să facă plimbări lungi, după acelaşi program ca de Florii. Costul unui bilet este de 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii şi pensionari. Şefii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) pun la dispoziţia plimbăreţilor patru vaporaşe - două cu o capacitate de 80 de locuri şi două cu 60 de locuri - şi două şalupe cu câte 12 locuri fiecare. Acestea vor face ture din jumătate în jumătate de oră. O cursă va dura aproximativ 30 de minute, iar programul zilnic la Debarcaderul Central se va desfăşura între orele 11.00 - 18.00.

Întrecere pe skateboard

Tinerii pasionaţi de skateboarding organizează astăzi o competiţie sportivă în care se vor întrece copii între 8 şi 16 ani. Aceştia îşi pot demonstra îndemânarea pe placa de skateboard la Industrial Park, de pe Strada 11 Iunie  nr. 50. Evenimentul „Young Riders" începe la ora 11.00 cu înscrierile tinerilor în concurs şi o sesiune de încălzire. De la ora 12.00, participanţii se vor întrece pe rampă în grupe de câte patru persoane, fiecare rundă având patru minute. În semifinala care începe la 13.30 se vor întrece 12 concurenţi organizaţi în două grupe.
 
Cei care vor să pedaleze, o pot face într-o expediţie pe două roţi prin pădurile din jurul Capitalei. Plimbarea va dura aproximativ cinci ore şi traseul pe care se întinde circuitul este aproape în întregime neasfaltat. Organizatorii îi sfătuiesc pe participanţi să îşi pună în rucsaci mâncare şi apă, dar şi o cameră de schimb, o pompă şi chiar petice. „Traseul pe care vom merge cuprinde zone de câmp, expuse, poteci din inima pădurii. Vom avea urcări pe sistemul «push-bike» sau «leg and will power»", a spus Cristian Dulea, organizator. Întâlnirea bicicliştilor are loc la intrarea din Parcul Herăstrău din Piaţa Scânteii, la ora 9.30. De acolo se va porni pe un traseu de aproximativ 50 de kilometri, până în Pădurea Snagov. 

Paştele în cluburile bucureştene

Majoritatea localurilor din Capitală au organizat petreceri tematice cu ocazia Sărbătorilor Pascale pentru tinerii care nu pot sta acasă nici de Înviere.  Reprezentanţii Clubului Chat Noir au decis ca şi anul acesta să organizeze o  „ediţie pascală" de distracţie. Astfel, diseară, de la ora 22.00, sunteţi aşteptaţi la petrecerea „Spuneţi Nu Droburilor". Veţi fi întâmpinaţi cu ouă roşii, cozonac şi chiar vin sau sangria.

Doamnele şi domnişoarele vor fi „răsfăţate la bar cu cocktailuri din partea casei", spun organizatorii pe pagina lor de Facebook. Intrarea la evenimentul de la Chat Noir este liberă pentru toată lumea. Cine alege să treacă şi pe la The Ark după slujba de Înviere va ciocni ouă roşii şi va gusta din cozonaci. Iepuraşul de Paşte le asigură petrecăreţilor intrarea liberă şi o reducere de 25% la băuturi.

La Open Pub e petrecere în această noapte pentru cei dispuşi să-şi pună urechi şi codiţe de iepuraşi. Organizatorii garantează distracţia şi îi vor servi pe invitaţi cu tradiţionalele ouă roşii de Paşte. Intrarea la petrecere costă 10 lei pentru domni. În această seară, atmosfera se încinge şi la Jukebox. Bucureştenii sunt aşteptaţi cu un show live oferit de un invitat-surpriză şi cu proiecţii video pe care le vor putea urmări în timp ce îşi savurează berea sau vinul primit pe baza tichetului de intrare, care costă 15 lei. 

5 lei este costul biletului pe care-l plătesc adulţii ca să se plimbe cu vaporaşul pe Herăstrău.

Show cu rock japonez



Un concert de rock japonez cu trupa Orochi  (foto) poate completa ziua. „Jumătate dragon, jumătate band" aşa se descrie pe scurt trupa, care va susţine un show diseară, în The Silver Church (Calea Plevnei 61), de la ora 19.00. Preţul unui bilet este de 35 de lei până în ziua concertului şi de 50 de lei în seara evenimentului. Biletele se pot cumpăra din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Cărtureşti, Humanitas, Vodafone sau de pe site-ul www.eventim.ro).

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite