Cum creezi haos în sistem. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, ia de la săraci şi dă la bogaţi şi instruieşte directorii să încalce propriul ordin de ministru

Peste drum de curtea bunicilor mei locuiau, într-o casă cu trei camere, trei familii cu 14 membri, din care majoritatea erau copii. Adulţii nu aveau loc de muncă, copiii umblau dezbrăcaţi şi iarna şi doar unul a terminat 8 clase, după care a abandonat şcoala în clasa a IX-a.
Stimate domnule Emil Moise . As dori pentru inceput sa observati ca haosul este de fapt forma cea mai avansata a ordinei . Cat despre oamenii sanatosi dar cu pensii de boala sau posesorii de burse sociale fara sa fie neaparat saraci este o ilustrare a faptului ca haosul este reflexul unei noi ordini sociale . Ce s-ar intampla daca toti oamenii dintr-o tara , sa zicem Romania toti oamenii ar avea in cont 5 000 000 de euro , bani care ar fi mai mult decat suficienti sa traiasca o viata de huzur ? Ar fi o tara indestulata si poporul fericit ? Ar mai munci cineva ? Ar mai exista profesii ? Ce rost ar avea sa muncesti cand ai un munte de bani . La ce ar mai folosi banii daca nimeni -ar mai munci . Secretul unei societati cu o relativa bunastare , nu este ca toata lumea sa aiba mijloace de existenta , ci ca unii - cei bogati - sa aiba , iar majoritatea sa fie saraci si s fie obligati sa munceasca pentru bogati . Atunci cand raportul celor "care au" este optim fata de cei "care nu au" societatea este prospera . Atunci cand toti au sau cand toti nu au societatea este muribunda .
Mishto explicatie a capitalismului ! Eu as putea merge mai departe si as zice : ce ar insemn ca toate trile sa aibe PIBu Germaniei ? Cine ar mai fi obligat sa culeaga sparanghel ?
Cam are sens ce spuneti. A fost un caz de "noroc" cand toti locuitorii unui sat din Spania - in afara de unul singur - au cumparat in comun un bilet de loterie si au castigat marele premiu. Ma intreb la ce nivel au ajuns preturile in acea localitate, si cam cati concurau sa isi angajeze servitori. Referitor la raportul intre cei care muncesc si cei care se distreaza, mai este si intersectia relativ redusa procentual a celor care se distreaza muncind. Oricum ar fi, sistemul acesta e cel mai convenabil pentru cei mai multi.
Munca "ca distractie" reprezinta implinire ei si este recunoscuta ca fiind satisfactia muncii . Prin exagerare , nefericirea este o forma de fericire dusa la extrem .
Nu mai fi... ,,neglijent” ! Că se supără ,,boii”...fără simțul... ,,humorului” !!