Cum se poate completa online declaraţia pe proprie răspundere, în câteva minute,  direct pe telefon, pe site-ul STS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţia pe propria răspunere se poate completa online. FOTO formular.sts.ro
Declaraţia pe propria răspunere se poate completa online. FOTO formular.sts.ro

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că a actualizat platforma electronică unde cetăţenii pot completa online, direct pe telefon sau tabletă, declaraţiile pe propria răspundere şi adeverinţele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinţei în intervalul orar 23.00 - 5.00.

"În contextul noilor restricţii şi măsuri de siguranţă sanitară impuse de autorităţi pentru limitarea efectelor negative înregistrate de pandemia de COVID-19, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a actualizat platforma electronică https://formular.sts.ro, unde cetăţenii pot completa online declaraţiile pe propria răspundere şi adeverinţele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinţei în intervalul orar 23.00 - 05.00.

Platforma, operaţionalizată pe site-ul STS, permite completarea, de pe telefon sau calculator, a câmpurilor predefinite specifice declaraţiei pe propria răspundere, respectiv adeverinţei de la angajator. După completare, formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice şi prezentate pentru control autorităţilor abilitate, cu condiţia ca pe acestea să existe semnătura olografă a persoanei care foloseşte declaraţia, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului şi data la care a fost redactat documentul.

Precizăm că datele personale completate de cetăţeni pe platforma electronică https://formular.sts.ro nu sunt prelucrate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, acestea fiind stocate numai pe dispozitivele electronice ale utilizatorilor", a anunţat STS.

Interdicţia de circulaţie

Reamintim că, în contextul pendemiei cu noul coronavirus, de luni este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în intervalul orar 23,00 – 5,00. Prin excepţie de la prevederile reglementării, circulaţia persoanelor în afara locuinţei este permisă în respectivul interval orar pentru câteva motive. În primul rând, este permisă deplasarea în interes profesional, spre serviciu şi înapoi. Apoi, este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente. Totodată, este permisă deplasarea pentru îngrijirea sau însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori în cazul unui deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea poliţiştilor, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Aceasta trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa de domiciliu,  motivul deplasării, data completării şi semnătura. La un eventual control declaraţia pe proprie răspundere poate fi prezentată în format fizic sau electronic, pe un dispozitiv mobil, dar trebuie să conţină obligatoriu semnătura olografă a titularului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite