Cum să câştigi bani de pe urma declaraţiei de venit - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre cum să faci bani din declaraţia de venit, "tablele legii" în lumea Voicu şi cum se adapă Mafia la pompa de benzină. Printre alte subiecte, Voicu a facut bani şi pe spinarea săracilor, iar Băsescu vrea să schimbe sexul decoraţiilor.

Cum să câştigi bani de pe urma declaraţiei de venit

Din cei 875.000 de români care şi-au depus declaraţia de impozit anul trecut, peste 170.000 s-au trezit în situaţia inedită de a fi căutaţi de Fisc pentru a primi datoria pe care statul o avea la ei, adică circa 830 de lei primiţi, în medie, de fiecare persoană, potrivit datelor obţinute de Gândul. Motivul pentru care unii angajaţi primesc bani este că multe firme au preferat să plătească, preventiv, mai mult la bugetul de stat când a venit vorba despre impozitul pe salarii, în urma confruntării datelor trimise de firmă cu cele depuse de angajat reieşind astfel sumele de bani cu care statul este dator contribuabililor.

Băsescu vrea să schimbe sexul decoraţiilor

8000 lei, adică 80.000.000 de lei vechi, a decis să cheltuiască Administraţia Prezidenţială pentru ca Traian Băsescu să confere decoraţii unisex. Operaţiunea de schimbare a sexului decoraţiilor constă în transformarea acestora din cele pentru doamne în unele pentru domni.  Surse din Administraţia Prezidenţială au declarat pentru Cotidianul.ro că serviciul de transformare a ordinelor civile pentru doamne în cele de tip unisex va scoate din bugetul contribuabilului român nu mai puţin de 2.000 de euro. Operaţiunea va consta doar în înlocuirea unei funde cu o bandă lată.

„Tablele legii” în lumea lui Voicu

„Evenimentul zilei” creionează, cu ajutorul indiciilor oferite de senatorul PSD şi de interlocutorii săi, imaginea lumii în care acţionau aceştia. Discuţiile dintre Cătălin Voicu şi interlocutorii săi, publicate de hotnews.ro, scot la suprafaţă o lume ce funcţionează în baza unor reguli proprii, a unor coduri de comportament şi chiar de onoare. Evenimentul Zilei a încercat să pună cap la cap „indiciile” din interceptări, într-o tentativă de „a fotografia” lumea lui Cătălin Voicu şi a identifica modul în care a funcţionat reţeaua pe care este acuzat că a creat-o.

Voicu a facut bani şi pe spinarea săracilor

Un alt dosar penal "rezolvat" de senatorul Voicu, potrivit înregistrărilor DNA, este cel al Ioanei Cristea, vicepreşedinte al organizaţiei de femei PSD. Cristea este acuzată de fraudarea unor fonduri destinate copiilor ce trăiesc în sărăcie extremă. Doamna Ioana Cristea a declarat, pentru România Liberă, că îl cunoaşte pe senatorul Cătălin Voicu şi susţine că a avut cu acesta „discuţii doar de natură politică, în cadrul partidului nostru".  Domnia sa recunoaşte că are un dosar penal pe rolul instanţei Judecătoriei Târgovişte încă din octombrie 2007.

Mafia se adapă la pompa de benzină

Peste 30% din cantităţile de combustibili auto pe care le vând reţelele de distribuţie nu sunt conforme standardelor de calitate şi sunt comercializate fără a fi plătite obligaţiile la buget (accize, TVA şi impozit pe profit), au declarat surse de încredere din reţelele de distribuţie a carburanţilor auto, pentru Jurnalul Naţional. Se estimează că, anual, ca urmare a neachitării acestor taxe şi impozite, statul nu încasează peste 1 miliard de euro. Mai grav este că vânzarea unor astfel de carburanţi contrafăcuţi pune în pericol atât "sănătatea" mediului înconjurător, cât şi pe cea a motoarelor şi injectoarelor autoturismelor care le utilizează.






Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite