Cum a ajuns o infirmieră debutantă să aibă salariul cu 52% mai mare decât una cu 32 de ani vechime. ​Medicul Dan Grigorescu publică fluturaşii de salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infirmiera stă cu mopul în mână toată ziua

Medicul Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, a făcut publici, joi dimineaţă, fluturaşii de salariu a două infirmiere: prima, infirmieră la Spitalul Judeţean din Braşov, cu 32 de ani vechime, are un salariu de bază cu 52% mai mic decât o infirmieră debutantă de la Spitalul Municipal Săcele din acelaşi judeţ, reiese din fluturaşii prezentaţi de medic.

"Doamnă Ministru Sorina Pintea, e de înţeles că nu aveţi nicio vină într-o asemenea situaţie. Dar aveţi responsabilitatea de a curma astfel de inechităţi flagrante!", este mesajul adresat de medic, citat de Hotnews.

Postarea integrală a medicului Dan Grigorescu pe Facebook: 

"Lacrimile de obidă ale lui tanti Dorina

Credeam că o astfel de analiză precum cea care urmează nu va mai fi posibilă după nebunia de exact acum un an legată de salarizarea din sistemul de spital public de stat. M-am înşelat. Şi încă amarnic!

Iată datele "problemei":

Priviţi "fluturaşul" de salariu al infirmierei cu CEA MAI MARE vechime din SECŢIA CLINICĂ pe care o conduc (chirurgie plastică) dintr-un spital CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ. Salariu de bază cu astronomică valoare de 2.148 lei! 

Alăturat, cel al unei infirmiere debutante cu VECHIME ZERO dintr-un COMPARTIMENT de medicină internă din spitalul MUNICIPAL Săcele, jud. Braşov, unde este înscrisă ca salariu de bază suma de 3.266 lei.

Adică un salariu de bază cu 52% mai mare!

Doamnă Ministru Sorina Pintea, e de înţeles că nu aveţi nicio vină într-o asemenea situaţie. Dar aveţi responsabilitatea de a curma astfel de inechităţi flagrante!

Eu nu ştiu (şi nici nu am nicio dorinţă să aflu) care sunt cauzele şi cine sunt vinovaţii pentru apariţia unei astfel de monstruozităţi. Însă dumneavoastră puteţi afla, după cum vă este în putere să luaţi şi măsurile necesare. Mă adresez dumneavoastră nu pentru a vă semnala un caz care poate fi doar unul izolat, ci pentru că am temerea că acesta se poate dovedi doar "vârful aisbergului" unei scăpări de sub control a fenomenului salarizării din spitale. Oricum, oricare va fi rezultatul analizei dumneavoastră, tanti Dorina Hotnog (care mai are doar un an pâna la pensie, asta după ce a trudit în aceeaşi secţie timp de peste 32 de ani) ar merita o mângâiere ministerială pentru lacrimile de obidă vărsate de ieri până azi.

O mângâiere echivalentă cu sărutul lui Cuza-Vodă pe obrajii lui moş Ion Roată. O mângâiere care ar anula, măcar şi parţial, scuipatul sistemului pe care l-a primit în plină faţă, ieri, prin intermediul fluturaşului de salariu, tanti Dorina!"

Dacă apreciezi acest articol, te aşteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite