Cum acţionează Insectum şi Bionet, substanţele folosite la deratizarea din Şcoala 133. Acestea nu trebuie combinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insektum şi Bionet sunt substanţele folosite la deratizarea de la Şcoala 133 din Capitală, substanţe care potrivit specialiştilor ISU, nu trebuie folosite împreună.

Cele două substanţe nu ar trebui să fie folosite niciodată împreună, combinate în cadrul unei deratizări, susţin surse apropiate intervenţiei.

Conducerea scolii a pus la dispozţia poliţiştilor şi pompierilor ajunşi la faţa locului două procese verbale întocmite ieri de către firma care a făcut aceste operaţiuni de igienizare. Potrivit HotNews, firma se numeşte SC Dezinsecţie Deratizare SRL şi a fost trimisă de către Direcţia de Învăţământ din cadrul Primăriei Sectorului 4.

Cum acţionează Insektumul şi Bionetul

Insektum este un insecticid cu o eficienţă ridicată, folosit în special împotriva insectelor zburătoare (muşte, ţânţari, etc) şi târătoare (gândaci, furnici, pureci). Substanţa este folosită în dezinsecţia locurilor care generează insecte, cum sunt platformele de gunoaie menajere (generatoare de muşte) sau locurile generatoare de ţânţari (subsoluri inundate). 

„Insectum combate insectele prin acţiunea de contact şi ingestie. Eficacitatea să deosebită este dată de faptul că substanţă activă formează particule care se lipesc de corpul gandacilor, furnicilor, puricilor, şi a altor dăunători. Substanţă activă din aceste particule este absorbită prin contact, provocând iritarea insectelor în următoarele 5 minute. Când insectă încearcă să înlăture aceste particule, vine de fapt în contact cu şi mai multă substanţă urgentand procesul de absorbţie. Poate provoca efectul de şoc în mai puţîn de 30 de minute, după care moartea insectelor survine in decurs de 24 ore”, este descrierea insecticidului făcută de un producător.

Insektumul acţionează pe baza a două substanţe active Cypermethrin 10% şi Piperonil butoxid 5%.

În ceea ce priveşte cealaltă substanţă, Bionet A 15, este indicat pentru dezinfecţia şi spălarea suprafeţelor: pavimente, mese, blocuri operatorii, material medical, lenjerie murdară, spaţii de producţie şi vânzare alimente, instalaţii care trebuiesc dezinfectate prin ştergere sau pulverizare. Dezinfectantul are în compoziţie didecyldimethylammonium chloride 2,5% , Saruri cuaternare de amoniu benzyl-C8-18-alkyldimethyl, chlorides 6,25 %, Monohydro chloride Polyhexamethylene biguanide 0,3%.

Substanţa este un microbicid puternic cu un spectru larg de actiune: bactericid (germeni gram pozitivi si negativi), virulicid, fungicid, algicid,bactericid.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite