Cu mască la şcoală, fără mască la UNTOLD. Pe cine trebuie să graţieze Emil Boc dacă ajunge preşedintele României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România, conform anunţurilor făcute de către diverşi oficiali ai statului, valul patru al pandemiei, care în urmă cu un an şi jumătate a cuprins întreaga lume, este deja în plină ascensiune.

De altfel, o serie de localităţi, precum comuna Mărgău, din judeţul Cluj, sau oraşul Bechet, din judeţul Dolj, au revenit la vechile restricţii care au fost implementate de către autorităţi cu scopul de a preveni şi de a limita răspândirea virusului.

De asemenea, şi începutul noului an şcolar a stat sub semnul restricţiilor şi regulilor foarte dure impuse de către Ministerul Educaţiei. Astfel că, festivităţile care au marcat deschiderea oficială a şcolilor, un moment extrem de emoţionant şi aşteptat cu bucurie de către elevi, părinţi şi profesori, au primit permisiunea să se desfăşoare doar în anumite condiţii: dacă durează maxim o oră şi jumătate şi dacă sunt organizate exclusiv afară, cu masca obligatorie.

În tot acest timp, Clujul păstorit de către fostul premier al României, Emil Boc, a devenit timp de patru zile epicentrul distracţiei şi al „revenirii la normalitate”. UNTOLD, cel mai mare festival din Europa, şi-a deschis din nou în acest an porţile pentru toţi fanii săi. Conform organizatorilor, peste 265.000 de persoane din peste 100 de ţări ale lumii s-au bucurat de show-urile oferite de artiştii şi trupele lor preferate în condiţii de securitate sanitară mai mult decât discutabile.

Deşi conform măsurilor impuse de către organizatori, masca trebuia să fie obligatorie atât la intrarea în festival, cât şi pe tot timpul desfăşurării festivalului, imaginile cu zecile de mii de tineri care se distrează fără să poarte mască au inundat reţelele de socializare. Mai mult, nici primarul Emil Boc şi nici ministrul de Interne, Lucian Bode, ambii prezenţi la festival, nu au respectat această regulă de a purta masca.

Astfel că, aproape simultan am avut două Românii paralele. Pe de o parte reguli dure, locuri bine marcate, măşti puse pe chipurile micuţilor şi garduri înalte şi reci menite să-i ţină la distanţă pe părinţi de copilaşii lor. Unii dintre aceştia reuşind cu greu să obţină o fotografie care să le amintească de începutul şcolii. Iar pe de altă parte, libertate, distracţie, îmbulzeală, chipuri fără măşti şi cele mai bune selfi-uri care să adune mii de aprecieri pe conturile de Facebook şi Instagram.

Organizarea UNTOLD în pragul valului patru al pandemiei s-a dorit să fie un mesaj de forţă al prezidenţiabilului Emil Boc. Un festival „autorizat” direct de la Bucureşti, conform declaraţiilor reprezentanţilor DSP Cluj. Aflat în plină campanie pentru desemnarea sa drept candidat al PNL la alegerile prezidenţiale din anul 2024, Boc a vrut să demonstreze că este singurul lider capabil să organizeze în plină pandemie un eveniment impresionant şi că UNTOLD va fi „cel mai sigur loc public din România”. O imagine care mai adăugă o nouă cărămidă la drumul pe care Emil Boc şi-l construieşte cu multă grijă către Palatul Cotroceni.

Cred că există oameni, forţe în România care vor să-l folosească pentru această candidatură pe modelul Iohannis. Iohannis, primarul de la Sibiu, care a transformat Sibiul, a contat mult asta în palmaresul lui şi i-a dat greutate în campania prezidenţială şi asta vor să facă acum cu Boc” – este declaraţia făcută de fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, un personaj foarte bine conectat la lumea informaţiilor.

„Oameni” şi „forţe” care în anul 2024 s-ar putea să aibă nevoie ca de aer de un preşedinte ca Emil Boc. Un preşedinte care să le răsplătească încrederea şi sprijinul acordat pentru a ajunge în cea mai înaltă funcţie în stat la schimb cu utilizarea atributului prevăzut în Constituţia României la art. 94, alin (d) care precizează că Preşedintele României acordă graţierea individuală. Iar lista celor care vor avea nevoie ca Emil Boc să le acorde graţierea s-ar putea să fie una destul de lungă şi să cuprindă nume foarte grele, unele chiar din fostul PDL.

Pentru Emil Boc UNTOLD a devenit o trambulină pentru alegerile prezidenţiale.  Nu ştim câtă nevoie aveau şi cât îşi doreau românii în acest moment un festival ca UNTOLD. Însă, este cert faptul că toţi părinţii aveau nevoie şi trebuiau să fie alături de elevi la primii paşi făcuţi de aceştia pe poarta şcoli. Un moment care nu a mai fost, însă, „autorizat” de la Bucureşti.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite