CTP: Dacă am da o lege să fie expulzaţi din ţară cei care nu vor să fie vaccinaţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat militanţii anti-vaccin, la Digi 24, întrebându-se ce ar fi dacă cei care refuză să se imunizeze ar fi expulzaţi din ţară. El a subliniat că libertatea individului nu însemnă să faci ceea ce dăunează grav celor din jurul tău.

„Un cetăţean al acestei ţări are dreptul de a infecta premeditat un alt cetăţean? N-are! Faci puşcărie. Aceşti inşi care nu-şi fac vaccinul nu au libertatea de alegere. Nu e vorba de el. Ei gândesc aşa: «nu-mi pasă, sunt immun, mănânc vitamine şi din moşi strămoşi, de la poporul lui Decebal, am carne bună pe mine şi nu mă îmbolnăvesc». Dacă vrei să mori, n-ai decât! Problema e că omori pe alţii, stimaţi domni şi stimate doamne care refuzaţi vaccinul. Nu aveţi libertatea de a infecta pe alţii. 

Dacă am da o lege să fie expulzaţi din ţară toţi cei care nu vor să fie vaccinaţi? Ştiţi că dacă mergeţi într-o ţară şi nu ai anumite vaccinuri poţi să zaci în aeroport nu-ţi dă drumul în ţara respectivă? 

Nu eşti liber să faci ceea ce dăunează grav celor din jurul tău. Libertatea înseamnă să faci ce vrei, asta le-a intrat în cap oamenilor după '90. Nu, nu faci ce vrei, decât dacă stai într-o peşteră în vârful munţilor. Câtă vreme trăieşti în societate, legea nu îţi dă dreptul să faci ce vrei nici măcar cu tine. 

Să le dau exemplu acestor inşi. Individul are dreptul de a alege. Eu am dreptul să mă sinucid, nu?. Nu ai, pentru că biserica aia în care cred ei nu te îngroapă! Nu ai dreptul să faci ce vrei, din punctul de vedere al bisericii, pentru că ea spune că nu îţi aparţine viaţa, că aparţine altcuiva care ţi-a dat-o. Biserica aia în care credeţi nu vă consideră liberi să faceţi ce vreţi. 

Dacă vă duceţi să faceţi o operaţie şi aveţi nevoie de anestezie generală trebuie să semnaţi ceva şi ştiţi ce scrie acolo? Că vă asumaţi răspunderea, în cazul în care se întâmplă ceva. Că există riscul să muriţi din cauza anesteziei generale. Vă asumaţi asta şi semnaţi. Asta puteţi să vă asumaţi să fiţi salvaţi, dar vaccinul nu?“, s-a întrebat CTP. 

Cum au îngropat partidele vaccinarea obligatorie de frica „dacilor liberi“: „Părinţii şi copiii să nu fie cobai“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite