CTP, despre scrisoarea ÎPS Teodosie către premierul Orban: „Sică, am să-ţi torn o revoluţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gazetarul Cristian Tudor Popescu FOTO captură Digi 24
Gazetarul Cristian Tudor Popescu FOTO captură Digi 24

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat într-un editorial publicat în Republica şi intitulat „IPS Mache toarnă o revoluţie” scrisoarea de protest trimisă premierului Ludovic Orban de către ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, după interzicerea pelerinajului la Peştera Sf. Andrei în contextul în care oraşul Constanţa se află în carantină.

„Justiţia a respins pretenţiile ÎPS Mache ca toţi tomitanii şi chiar toată ţara să se adune în pelerinaj la Peştera Sf. Andrei, în vreme ce Constanţa e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, ameninţându-i pe cei care «nu au frică de Dumnezeu şi se închină unei ştiinţe absurde, bazată pe necunoscuţi specialişti», cu o revoluţie ca-n 89. Adică, «Sică, am să-ţi torn o revoluţie, da, o revoluţie, de să mă pomeneşti». În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securişti cu strigătul: «Fraţilor, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!».

 Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului: «Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit. Lăsaţi-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu ca şi El să vă mai îngăduie acolo unde credeţi că v-aţi înveşnicit». Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile. În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuţi, pentru efectul dramatic, ca apoi să îi dea adversarului un cap în gură terminal…”, a scris Cristian Tudor Popescu în Republica.

Într-o scrisoare deschisă, ierarhul Tomisului reclamă faptul că autorităţile au abuzat clerul cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina, pe 25 noiembrie, în cartierul Tomis Palas.

Citiţi şi:

 

IPS Teodosie, scrisoare deschisă trimisă primului ministru: „Cu nădejdea că încă Dumnezeu mai poate lucra în mintea şi în inima dumneavoastră“

 

CTP, despre anularea restricţiilor privind Pelerinajul de Sf. Andrei: Cei care se vor infecta să nu mai sune la 112, să se ducă la ÎPS Mache, trimisul lui Dumnezeu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite