CTP, despre românii de pe litoral care nu vor să respecte măsurile de protecţie: „Trebuie să fii şi tâmpit, şi ticălos şi - în ultimă instanţă - criminal!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu i-a numit „pitecantropi” pe cei care nu vor să poarte mască de protecţie. Imagine: Adevărul
Cristian Tudor Popescu i-a numit „pitecantropi” pe cei care nu vor să poarte mască de protecţie. Imagine: Adevărul

Cristian Tudor Popescu e de părere că nu politicienii, ci oamenii sunt principalii vinovaţi pentru răspândirea noului coronavirus, mai ales după instituirea măsurilor de „relaxare”, după 15 mai. Jurnalistul i-a numit „pitecantropi” şi „hominizi” pe cei care nu vor să poarte mască sau răspund în batjocură atunci când sunt întrebaţi de ce nu respectă măsurile de protecţie.

„Această situaţie este din pricina oamenilor. Este din pricina inşilor cu un discernământ foarte redus, cărora nu le pasă de ceilalţi şi care nici nu au instinct de conservare, a propriei persoane în ultimă instanţă. Cauza principal sunt acei pitecantropi care s-au năpustit unii peste alţii, claie peste grămadă pe litoral, după cum am văzut în acele poze sinistre: cei care au răspuns că se tratează cu bere, fiind întrebaţi de reporter de ce nu respectă regulile, cei care spun că nu vor purta masă niciodată”, a spus jurnalistul, la Digi24. 

Întrebat dacă slaba comunicare a erodat încrederea oamenilor în autorităţi, jurnalistul a răspuns:

„Eu nu sunt politician (…) şi nu sunt alegeri acum, pentru mine, prin urmare eu nu trebuie să mângâi publicul pe cap. Astea sunt nişte justificări de doi bani. Lipsă de comunicare! Ce să li se mai explice şi cum să li se mai explice? Trebuie să fii şi tâmpit şi ticălos şi – în ultimă instanţă – criminal să te comporţi în felul ăsta . Nu e destul de clar ce ai de făcut? Ştii foarte bine ce trebuie să facei. E adevărat, politicienii sunt cei care au dus la posibilitatea ca nişte inşi să se externeze, deşi fuseseră internaţi pentru coronavirus. Şi au putut să se externeze peste decizia medicilor pentru aşa le-a permis Curtea Constituţională şi aşa le-au permis nişte politicieni. Dar inşii ăştia nu puteau să aibă o brumă de conştiinţă? Nu puteau să fie altceva decât nişte hominizi în spaţiul carpato-danubian? Puteau. E nevoie de guvern să îţi spună să respecţi regulile astea? Dacă guvernul e dictatorial, vrea să introducă dictatura – cum spune Opoziţia – cerându-ţi să porţi mască şi să respecţi distanţa fizică, atunci n-am putea să apelăm la dictatura bunului-simţ? Nu, nu cred că politicienii sunt principalii vinovaţi. Principalii vinovaţi sunt aceşti inşi”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Întrebat care ar fi soluţia în cazurile la care a făcut referire, Cristian Tudor Popescu a vorbit despre „progresul omului”. 

„Singurul tratament pentru asta este progresul în om. Nu progresul în materie de comunicare, în materie de information technology, în materie de medicină. Este vorba despre progresul fiinţei umane, aici, pe teritoriul acestei ţări, că nu pot să mă exprim în legătură cu altele, că nu le cunosc suficient de bine”, a mai spus jurnalistul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite