CTP, despre îmbulzeala de pe Aeroportul din Cluj: Vedem blindate pe străzi, dar oamenii ăştia cum au fost lăsaţi să iasă?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţie pe Aeroportul din Cluj
Aglomeraţie pe Aeroportul din Cluj

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat vineri seară, la Digi 24, situaţia de joi de pe Aeroportul Cluj Napoca, unde aproximativ 2.000 de români care au plecat la muncă în Germania cu zboruri charter au stat înghesuiţi, fără a respecta niciuna dintre restricţiile impuse de autorităţi pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

CTP s-a declarat revoltat de nerespectarea carantinei, mulţi dintre cei prezenţi pe Aeroport venind din Suceava. 

„Câţi oameni erau în parcarea aceea? 2.000 de oameni au străbătut 300 şi ceva de km de la Suceava, Botoşani, Neamţ până la Cluj cu autocarele. Au ieşit din zona de carantină. Nu a oprit nimeni acele autocare în care se aflau oamenii unul în altul, în autocar stai lipit de cel din dreapta, nu e nici mama metrului jumate. Toată lumea într-un spaţiu închis, foarte propice pentru răspândirea virusului şi au făcut acest drum de 4 ore în autocar. Nu au fost opriţi de nimeni. 

Începusem să îmi fac probleme că faptul că rezolvăm problema de la Suceava cu Armata, să nu indice ideea de dictatură militară. Dar ăia au trecut ca prin şvaiţer. Adeverinţa aia era semnată de primar. Acolo e carantină totală prin ordonanţă militară. Ce primar?! Când eu sunt cu automatul la graniţa oraşului, discuăm de hârtii date de primar? 

Au folosit toaletă, au folosit magazinul din benzinărie, au avut n conatcte până să ajungă la Cluj. Apoi au fost puşi în parcarea respectivă, unde toată lumea era ilegal, era amendabilă.

Din parcare au fost duşi în avion. Acolo cum au stat? Nu cred că au avut luxul de a avea distanţă de un scaun între ei. Să fim serioşi! Care carantină, care militarizare? Nu funcţionează nimic în ţara asta. 

De ce i se permite să se ducă la muncă? Interdicţia de a munci în România de ce nu e valabilă pentru toată lumea? Problema e încrederea în autorităţi.. Cum i-au lăsat, domle?! Am văzut străzi înţesate de poliţişti, blindate, militari înarmaţi, cum au ieşit oamenii ăştia pe străzi?

Ar fi trebuit să avem un eveniment de presă că aceşti oameni au vrut să iasă şi nu au fost lăsaţi de poliţiştii şi militarii care stau în faţa lor şi nu îi lasă să treacă. Asta ar fi trebuit să fie subiectul din presă. Îi laşi pe ăia cu hârtie de la nea puţă drăguţă, primarul care a dat liber în stare de carantină“, a declarat CTP. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite