CTP, despre disputele Cîmpeanu-Voiculescu: „De trei luni de zile eu nu înţeleg atitudinea ministerului şi ministrului Sănătăţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură video Digi24
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură video Digi24

Cristian Tudor Popescu a comentat decizia CNSU de a permite elevilor din ani terminali să meargă fizic la şcoală până când rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 din localitate atinge 6 la sută, considerând că este o măsură bună. Gazetarul spune că nu înţelege „atitudinea ministerului şi ministrului sănătăţii” în această problemă.

„Acesta este un fapt. Domnul Cîmpeanu s-a opus blocării, iarăşi, a accesului fizic la şcoală al elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a argumentând, foarte corect, că asta duce la nişte daune ireparabile. Aproape că am putea compara daunele aduse unor vieţi omeneşti de ceea ce se întâmplă cu aceşti elevi cu suferinţele celor aflaţi la ATI, pentru că pe termen lung, vieţile acestor elevi sunt afectate grav, au deja un an de zile în spate de lipsă a şcolii. Şi acum, şi examenele să le fie făcute praf?! Că online-ul ne-am lămurit demult ce înseamnă!”, a spus gazetarul, la Digi24.

„E o hotărâre raţională şi binevenită, fără niciun fel de discuţie. Încă o dată, nu înţeleg atitudinea Ministerului Sănătăţii. De trei luni de zile eu nu înţeleg atitudinea ministerului şi ministrului Sănătăţii. Nu înţeleg! Înainte de asta, de a interzice elevilor să se ducă la şcoală, aveam disputa cu orele de sport, care a fost până acum tranşată - sinistru cuvânt! - în favoarea Ministerului Sănătăţii, adică să poarte elevii mască la orele de sport, în sală. Nu se poate aşa ceva! Eu sunt vechi sportiv şi sunt şi actual. Am jucat tenis cu masca pe faţă. Este groaznic! Este foarte greu, mai ales când se umezeşte din cauza transpiraţiei, se udă masca şi respiraţia devine dificilă, fragmentară. Eu am o anume condiţie fizică, dar un elev de 10-11-12-14 ani, care e o structură mult mai firavă, este pus să facă aşa ceva?

„Păi, ia să ne gândim puţin: aţi văzut, de pildă, handbalişti, în sală, la meci sau la antrenament purtând mască? Aţi văzut la baschet, la volei? Se desfăşoară competiţii, i-aţi văzut la antrenament sau în sală purtând mască? I-aţi văzut la tenis jucând tenis cu mască? Nu! Pentru că nu se poate aşa ceva şi ştiu foarte bine toţi responsabilii în domeniul sportiv. De ce trebuie bieţii copii?”, a continuat gazetarul.

El a spus că există şi o soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii. „Dacă este prea frig acum, mai aşteptăm două săptămâni, după care ies elevii afară, fără mască, şi fac sport cu distanţare fizică. Asta e soluţia de bun-simţ, nu să-i chinui pe copii în săli, aşa cum pretinde Ministerul Sănătăţii!”, a mai spus CTP.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri, că elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a pot merge la cursuri faţă în faţă, chiar dacă localitatea se află în scenariul roşu. Aceştia vor rămâne acasă doar în zonele unde incidenţa cumulată la 14 zile  depăşeşte 6 la mia de locuitori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite