CTP: „Dacă nu eram în UE, de unde un anumit partid a vrut să ne scoată, luam de pe jos acum vaccinuri, ca Ucraina şi Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură DIGI 24
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură DIGI 24

Cristian Tudor Popescu consideră că apartenenţa României la Uniunea Europeană este principalul motiv pentru care primeşte livrări cosntante de vaccinuri anti-COVID-19. Gazetarul a declarat la Digi 24 că dacă România nu făcea parte din UE ar fi luat „de pe jos acum vaccinuri, aşa cum ia Ucraina, aşa cum ia Republica Moldova”.

„Am văzut acum atacuri ale foştilor antivaccinişti în legătură cu faptul că nu sunt destule vaccinuri. E un semn bun! Până acum au ţinut-o gaia maţu’: «Vaccinul! Ne face crocodili, femei cu barbă, nu-l faceţi!». Acum, când s-au redus la un moment livrările, valul antivaccinist a dispărut, ce să zică ei? - «Nu sunt destule vaccinuri! Uite ce fac ăştia! Stă lumea pe la cozi» – ăsta e un semn bun. Înseamnă că şi-au dat şi ei seama că nu mai plătie, nu mai rentează să susţii aberaţiile alea agresive antivacciniste şi au trecut pe direcţia asta.

Aici trebuie spus un singur lucru: când comentăm acum, fie că suntem foşti sau actuali antivaccinişti sau nu, când comentăm faptul că nu sunt suficiente vaccinuri, că s-au livrat mai puţine, că poate vin luni, poate nu vin 180.000, poate vin numai 150.000... Oameni buni dacă nu eram în Uniunea Europeană, de unde un anumit partid a vrut acum un an şi jumătate să ne scoată, luam de pe jos acum vaccinuri, aşa cum ia Ucraina, aşa cum ia Republica Moldova.

În Republica Moldova dăm noi 200.000 de vaccinuri, să-i ajutăm, şi bine facem. Nu sunt membri ai Uniunii Europene şi atunci le este foarte greu, nu au vaccinuri. Sunt ţări care nu sunt în Uniunea Europeană şi care au primit 25 de vaccinuri. 25. Atrăgea atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii că din pricina faptului că ţările mari, dezvoltate, superputerile, în special Statele Unite, câtă vreme era Trump acolo, au făcut înţelegeri separate, colaterale cu companiile producătoare, au cumpărat producţia în avans cu arvună şi pentru ţările mai amărâte n-a mai rămas nimic. România e în Uniunea Europeană, de-aia primim vaccinuri acum. De aceea putem să spunem că nu s-a livrat suficient săptămâna asta... Pentru că se livrează”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite