CTP, critici dure la adresa fostului ministru al Sănătăţii: „Domnul Voiculescu este pe cât de inteligent, pe atât de perfid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Declaraţiile fostului ministru al Sănătăţii - cum că ar putea fi mii de decese de COVID ce nu apar în bilanţurile oficiale- vin într-un moment dificil al pandemiei şi al campaniei de vaccinare, când teoriile conspiraţiei prind foarte uşor, iar astfel de insinuări nu fac decât să sporească neîncrederea oamenilor în instituţii şi autorităţi, a transmis Cristian Tudor Popescu.

„Cum o să fie numai 137 de morţi (bilanţul de vineri - n.r.)?! Sunt mii de morţi, pe care îi ascund ăştia din cifre! Aşa ne-a spus dl. Voiculescu astăzi. A spus: Nu e exclus să fie mii de morţi în plus. Din ce a spus dl. Voiculescu, şi anume că se ascund morţi, că sunt mult mai mulţi şi e vorba de mii, rezultă că transmite în opinia publică ideea că au dreptate cei care au zbierat, în faţa spitalului, „Asasinilor!” la adresa medicilor care îi tratau pe bolnavi în spital.”, a precizat CTP, potrivit Digi24.

”Rezultă clar, toată lumea îşi dă seama acum: medicii omoară oameni în spitale şi ăştia îi ascund din cifre! Acele dihănii care i-au strigat medicului Andreea Moldovan „Marş, criminalo!”, în faţa Ministerului Sănătăţii, înseamnă că au dreptate, potrivit dlui Voiculescu. Şi doamna este tot o criminală, fiind medic, nu? Omoară oameni şi ei sunt ascunşi din cifre. Aşa ne spune dl. Voiculescu”, a comentat cu sarcasm Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24.

CTP: Dl. Voiculescu este pe cât de inteligent, pe atât de perfid

„Am spus despre dl. Voiculescu că este un politicar prost, dar un om cu intenţii bune. Retrag ambele calificări, pentru că dl. Voiculescu nu este prost, iar în ceea ce priveşte intenţiile dlui Voiculescu eu nu mai văd decât eforturi din partea domniei sale de a face cât mai mult rău prin prejur, după ce a fost scos din funcţia de ministru.”, a transmis gazetarul.

”E vorba de această declaraţie a domniei sale, care nu se bazează pe niciun fel de suport, nu-şi asumă nicio cifră şi spune: N-am documentat încă aceste afirmaţii, nu o să folosesc cifre. Dl. Voiculescu este pe cât de inteligent - e deosebit de inteligent -, pe atât de perfid. Această exprimare „nu e exclus să fie mii de morţi în plus” vedeţi cum este făcută? Ca oricând să poată să spună: Dar ce, eu am zis că erau? Am zis că nu e exclus, adică e o posibilitate” - a arătat gazetarul.

„Când faci o asemenea afirmaţie, de o asemenea gravitate, vă daţi seama ce înseamnă: se ascund morţi! Aşa ceva n-au făcut nici măcar dihăniile astea care ies să zbiere prin piaţă şi prin faţa Ministerului Sănătăţii, nu au venit cu ipoteza asta, că sunt mii de morţi în plus, care sunt ascunşi. Au avut altele!”, a adăugat CTP.

Oamenii riscă să nu mai aibă încredere în nicio cifră

„Să presupunem că e adevărat, că e o diferenţă de mii de morţi. Cum poţi, ca persoană responsabilă, fost ministru de două ori, cum poţi să faci această declaraţie publică înainte ca să existe vreo confirmare, ca să existe vreo confruntare, ca să se facă o anchetă? Pe baza cui? Pe baza zicerilor unor prieteni de-ai dumitale din Ministerul Sănătăţii? A fost confruntat Institutul Naţional de Sănătate Publică?” - a continuat CTP şirul întrebărilor. 

Potrivit acestuia, din cauza declaraţiilor fostului ministru, oamenii pot să nu mai aibă încredere în nicio cifră.

„Păi, dacă a spus dl. Voiculescu că se ascund morţii! Nu testele, nu infectaţii noi, ci chiar morţii! Atunci, toate cifrele sunt puse sub semnul întrebării” - a arătat CTP posibilele consecinţe.

Gazetarul reliefează posibilele consecinţe ale unui astfel de gest.

 „Problema e că loveşte în credibilitatea - şi aşa extrem de şubrezită - a autorităţii, a autorităţilor, a instituţiilor din România. Asta este o bombă aruncată. Oamenii pot să intre într-o stare de nesiguranţă, de anxietate: Păi, bine, domnule, dacă ăştia ne mint, ăştia ascund morţi, atunci ce să mai credem?”

Potrivit CTP, acesta este un moment în care procesul de vaccinare a avut o frână, şi nu din pricina guvernului, ci a firmei AstraZeneca. 

„O speranţă că acest moment ar putea fi depăşit este în cele 80.000 de vaccinări pe zi la care s-a ajuns, dar pericolul este că acum, şi aceste cifre ar putea fi percepute drept o minciună „Minte ăştia, care 80.000? Păi dacă ei minte cu morţii, cum să...? N-a făcut 80.000, domn'le, minte ăştia! Ca să ne asuprească, să ne subjuge cu dictatura. Minte!” - a reprodus CTP mecanismul de gândire al celor care se lasă uşor influenţaţi de teoriile conspiraţiei.

În final, gazetarul atrage atenţia şi asupra a ceea ce ar putea fi interpretat ca un gest de laşitate al fostului ministru al sănătăţii. 

„Atât vreau să vă mai întreb: de ce dl. Voiculescu nu a fost alături de dna Moldovan, în faţa Ministerului Sănătăţii? Dl. Voiculescu a fost mereu cu dna. Moldovan lângă el, şi-a adus-o lângă el, se agaţă cu disperare de imaginea bună şi meritată a dnei. doctor, a ieşit cu ea la toate conferinţele de presă, i-a delegat toate atribuţiile. Şi când a plecat dna doctor, cu protestatarii - cu dihăniile - în faţă, de ce n-a ieşit dl. Voiculescu la braţ cu dna doctor, ca să-i înfrunte sau să le înfrunte pe respectivele?” - a punctat gazetarul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite