CTP critică dur reacţia Arhiepiscopiei Sucevei în cazul bebeluşului mort după botez: „Exact aşa judecau naziştii!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Cristian Tudor Popescu a vorbit, vineri seară, la Digi24, despre cazul bebeluşului din Suceava care a murit la câteva ore după ce a fost botezat. Gazetarul a spus că preotul care a oficiat acest ritual se face vinovat de moartea micuţului şi a desfiinţat comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

„Copilul a fost înecat de către preot. Nu spun că a fost un gest premeditat, dar a fost înecat de către preot, în cursul acestui procedeu pe care mă întreb cine poate să ni-l explice”, a atacat subiectul Cristian Tudor Popescu.

„În ce priveşte acest ritual de botez… Nu e mai creştin şi mai normal, mai christic chiar, să ia apă dintr-un bazin, un lighean, duce deasupra capului copilului, îi dă drumul… Face lucrul acesta de trei ori, în numele Sfintei Treimi… Gestul acesta, nu este mai creştin, mai religios, mai christic decât să faci o înecare simulată ca la Guantanamo?”, s-a întrebat cunoscutul gazetar.

CTP a făcut referire şi la comunicatul dat de Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor în acest caz.

„Aici este o încercare de o perfidie fără margini a acestor inşi care au redactat asta. Exact aşa judecau naziştii. Hitler spunea, în 1929, la congresul partidului: «Dacă vor fi înlăturaţi nişte copii slabi şi cu afecţiuni congenitale de mici, acest lucru nu va duce la slăbirea naţiunii germane, ci la întărirea ei». Se naşte un copil care are nişte probleme, cum avea acest copil, născut prematur şi cu afecţiuni congenitale, şi Tu, Dumnezeu – asta spune Arhiepiscopia, nu Dumnezeu – ai permis în atotputernicia Ta să se nască acel copil cu acele tare. Tot Tu – spune Arhiepiscopia – îl omori pe copil, pentru că asta spune: «Copilul ăla nu a fost înecat de preot. Copilul ăla a fost luat de Dumnezeu ca să nu trăiască fără să se bucure de toate darurile, adică să mişte mâinile picioarele, ochii…». Asta înseamnă că în felul ăsta îl omori pe Toulouse-Lautrec sau îl omori pe Gustav Kirchhoff. Dumnezeul ăsta al Arhiepiscopiei l-a omorât pe Stephen Hawking, pentru că Dumnezeu e perfecţionist şi nu îi plac rebuturile. El e controlorul tehnic de calitate şi zice: «Ăsta nu-mi place, nu mi-a ieşit bine, daţi-l la topit». Asta spune Arhiepiscopia”, a declarat gazetarul.

Iată paragraful din comunicatul respectiv al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor la care a făcut referire Cristian Tudor Popescu: „În tratatul său «Despre copiii care mor timpuriu», Sfântul Grigorie de Nyssa oferă mai multe răspunsuri, subliniind că orice făptură creată vine de la Dumnezeu, Care se îngrijeşte de existenţa acesteia, fie ea mai lungă sau mai scurtă. Iar dacă îngăduie curmarea unei vieţi înainte de vreme, după mintea omenească, este pentru că, în preştiinţa Sa, Dumnezeu nu vrea să îl priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite