CTP: „Au prins locuri în Parlament acest partid al AURolacilor, doamna Balena Baliverna, dar poporul român e rezistent la manipularea aceasta agresivă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu spune că pandemia poate fi stopată numai şi numai cu ajutorul vaccinului
Cristian Tudor Popescu spune că pandemia poate fi stopată numai şi numai cu ajutorul vaccinului

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că măsura suspendării dozelor de vaccin rămase din lotul problematic de la AstraZeneca, este una politică şi nejustificată, una de reparare a imaginii. Acesta consideră că vaccinarea va continua neperturbată, românii fiind rezistenţi la manipulările pe care le încearcă membrii unor partide, precum AUR, numiţi de gazetar AURolaci.

„După părerea mea, vaccinarea va continua, procesul nu va fi frânat semnificativ, spre bucuria mea. Poporul român, în majoritatea lui, e rezistent la manipularea aceasta agresivă, murdară, care se practică de atâta vreme aici, în România. N-a reuşit să prindă chiar atât de mult. Au prins locuri în Parlament acest partid al AURolacilor, doamna Balena Baliverna, în schimb, constat că oamenii au rezistat în majoritatea lor şi cred că vor rezista în continuare. Se vor duce să se vaccineze, pentru că în mod limpede, aceasta este singura soluţie”, a spus CTP, pentru Digi24.

„O echi-probabilitate”

Legat de incidentul cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca, gazetarul spune că este lipsită de sens scoaterea unui lot, dat fiind că este pur întâmplător şi nu poate f individualizat. „S-a nimerit să fie lotul acesta şi au murit oamenii aceia după acest lot, dar nimeni n-a demonstrat că nu puteau să moară şi după oricare alt lot din cele 5 milioane de vaccinuri. Este o echi-probabilitate. Nu s-a identificat prin nimic acest loc faţă de altele. Dacă e o problemă cu vaccinul AstraZeneca, probabilitatea foarte mare ar fi să rămână şi la alte loturi”, a mai spus CTP, care a adăugat că în România, cei vaccinaţi din acest lot nu au avut alte probleme în afara reacţiilor adverse standard.

Singura şansă, vaccinul

CTP a mai punctat că pandemia este ca un război, în care oamenii mor şi care nu poate fi oprită doar cu distanţare şi măşti, ci doar prin vaccin. 

„În mod clar, singura salvare a noastră în acest război este vaccinul, nu avem alta. Pentru că masca, distanţarea şi dezinfectarea nu opresc pandemia. Pot, cel mult, să o reducă. Să reducă numărul de cazuri, să nu fie atât de multe, dar după cum vedem, suntem în valul 3, avem din nou 5.000 de cazuri pe zi, din nou se umplu ATI-urile, avem peste 100 de morţi pe zi, pare că valul 3 va fi mai rău decât valul 2, cel din noiembrie, cu toate că oamenii au păstrat în general aceste reguli. Deci, regulile nu reuşesc să stopeze pandemia. Singurul mijloc care poate să stopeze pandemia asta, într-un interval de timp omenesc, e vaccinul. Dacă o s-o stopăm după zece ani, vă imaginaţi că o să trăim aşa 10 ani? Stăm cu masca pe faţă, nu ne apropiem de cei apropiaţi, trăim aşa, 10 ani de acum înainte?! Nu mai facem vaccin, că sunt probleme, că a murit nu ştiu cine de tromboză în Italia! Nu mai facem vaccin şi ce facem? Deci, nu avem altă şansă, pur şi simplu. E limpede!”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite