CTP: Ne aşteaptă o toamnă şi o iarnă crunte. E sinistru, dar vom înregistra creşterea cantităţii de inteligenţă pe cap de locuitor în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popesc
Cristian Tudor Popesc

În contextul exploziei de noi infectări cu noul coronavirus, Cristian Tudor Popescu avertizează într-o postare pe Facebook, sub titlul „Moartea pe cap de locuitor” că ne aşteptă o toamnă pandemică ucigătoare, cu mult peste cea a anului 2020.

„Ne aşteaptă o toamnă şi o iarnă crunte. Mulţi români vor muri de Covid, pentru că, astă-vară, guvernul PNL-USRPlus, ocupat să se aleagă, n-a pregătit pentru valul 4 nici măcar locuri suplimentare la morgă. Şi pentru că sunt nevaccinaţi. Marea majoritate a celor ce îşi vor da obştescul sfârşit gâtuiţi de virus sunt dintre cei care au refuzat să se vaccineze. E sinistru, dar, astfel, se va înregistra şi un parametru pozitiv până la primăvară: creşterea cantităţii de inteligenţă pe cap de locuitor în România”, transmis Cristian Tudor Popescu.

Postarea gazetarului vine în contextul în care autorităţile au făcut publice, astăzi, ultimele date despre evoluţia pandemiei în România. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost identificate 11.049 de cazuri noi de COVID-19 şi s-au înregistrat 208 decese. Numărul pacienţilor internaţi la ATI a ajuns la 1.267 de persoane.

Dintre cele 208 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 33 la categoria de vârstă 50-59 ani, 51 la categoria de vârstă 60-69 ani, 64 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 51 la categoria de vârstă peste 80 ani.

185 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 13 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 10 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent. În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.431. Din totalul pacienţilor internaţi, 306 sunt minori, 289 fiind internaţi în secţii şi 17 la ATI.

  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite