Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, la Adevărul Live. Vorbeşte despre criteriile după care instituţia dă amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, vine la Adevărul Live, începând cu ora 12.00, pentru a răspunde acuzaţiilor potrivit cărora instituţia se află sub controlul PSD. De asemenea, şeful CNCD va vorbi despre cazul familiei cu o mamă şi doi copii care nu a fost lăsată să intre la cinema.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Ultimul scandal în care a fost implicat CNCD este cel de luna trecută cu publicaţia de satiră Times New Roman. Concret, Consiliul a amendat site-ul cu suma 16.000 de lei pentru un articol defăimător la adresa femeilor din PSD. În faţa acestei decizii, conducerea publicaţiei a afirmat că CNCD se află sub controlul PSD, dar şi că va da în judecată instituţia.

În ultimul an CNCD a dat mai multe decizii favorabile oficialilor PSD. De pildă, în ceea ce o priveşte pe Viorica Dăncilă instituţia a hotărât că nu a discriminat persoanele cu autism atunci când i-a numit „autişti“ pe europarlamentarii care „dezinformează“ la Bruxelles. Favorabilă i-a fost şi decizia cu privire la afirmaţia jurnalistului Cristian Tudor Popescu în care compara coafura premierului cu un pavian cu mantie (o specie de maimuţă). CTP a fost amendat cu 1.000 de lei.
 
Pe de altă parte, fostul premier PSD, Mihai Tudose, a scăpat doar cu un avertisment de la Consiliu după ce a afirmat că dacă „steagul acela (secuiesc n.r.) flutură în vânt, toţi cei responsabili de acolo flutură şi ei lângă steag“. La fel a hotărât instituţia şi în privinţa senatorului PSD Şerban Nicolae, care i-a spus deputatei USR Cosette Chichirău că „are poze cu ea făcând sex anal“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite