Crin Antonescu: Oricine este binevenit pentru a spijini moţiunea, chiar şi de la PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat astăzi, la videochatul adevarul.ro, moderat de Ion M. Ioniţă şi Ovidiu Nahoi, că Vasile Blaga este unul dintre puţinii membri PDL capabili să aibă viaţă politică chiar şi după Traian Băsescu.

Despre protestul poliţiştilor:

Şi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu au fost criticaţi destul de mult la vremea lor, nu numai Traian Băsescu. De aceea, el nu trebuia să adopte atitudinea de vineri, de a renunţa la serviciile poliţiştilor.

Despre demisia lui Vasile Blaga

Demisia lui nu rezolvă treaba. Trebuie schimbat Guvernul, astfel că o să încep demersul pe lângă PSD ca să depunem moţiunea de cenzură. Cei din PSD au fost mai optimişti decât noi în privinţa construirii majorităţii la bucată. De vreme ce se tot amână depunerea moţiunii, văd că nu are rezultate. Din această cauză trebuie începute discuţiile cu minorităţile şi cu UDMR.

Nu ştiu care sunt luptele în interiorul camarilei. Cred că Vasile Blaga nu s-a numărat printre favoriţii lui Traian Băsescu, el fiind ceva mai vertical decât ceilalţi. Cred că demsia lui a fost clar determinată de protestul poliţiştilor, iar reacţia lui Traian Băsescu a fost pentru că el nu este obişnuit cu astfel de chestii.

În privinţa moţiunii, oricine poate veni în ajutor, chiar şi de la PDL. Eu cred că mijlocul lunii octombrie ar fi bun pentru depunerea ei.

Despre Traian Băsescu

Varianta unui Băsescu popular s-a consumat. Acum avem de-a face cu un preşedinte iresponsabil. Faptul că dânsul merge cu sau fără girofar nu răspunde problemei oamenilor care s-au îndatorat la bănci pentru a trăi.

marian : ce solutii aduce guvernul din umbra propus de PNL?

În primul rând, tăierea cheltuielilor. Era foarte limpede că tăierea cheltuielilor anul trecut ne-ar fi scutit de ce se întâmplă acum.

La 1 ianuarie salariile trebuie să revină unde au fost, nu doar să crească cele tăiate cu 14%.

ana : ce ceredeti ca se va intampla cu Vasile Blaga?

Nu este un erou, un martir. Vasile Blaga culege acum ce a semănat. Eu cred că este unul dintre puţinii membri PDL capabili să aibă viaţă politică chiar şi după Traian Băsescu.

dany : Intrebare : Ati parasit sala la Legea pensiilor . Ati anuntat ca veti parasi sala la toate sedintele C.D. prezidate de R Anastase . Credeti ca daca , in semn de protest fata de greselile pe care ( probabil ) le veti mai face , electoratul va va parasi cu aceeasi nonsalanta , ar fi corect ? Nu credeti ca ar trebui sa " descoperiti " metode de protest mai inteligente , care sa nu se bazeze pe chiul ?

Colegii mei de la Cameră au stat şi au lucrat la lege, însă în momentul în care s-a constatat că este vorba de furt, cum a  făcut Roberta Anastase, nu au avut ce să facă.

Despre suspendarea lui Băsescu

Nu mă tem că s-ar putea ca şi în 2007, când am încercat să îl suspendăm. În 2009, în campania electorală, Traian Băsescu a făcut nişte promisiuni. Acum se întâmplă altceva. Nu am făcut un scop în sine din suspendarea lui Băsescu. Eu am spus că este nevoie de un nou Guvern, dacă preşedintele se opune, nu putem să facem altceva decât să îl suspendăm.

Noi suntem sub un Guvern Emil Boc care a căzut în Parlament, dar pe care Traian Băsescu s-a încăpăţânat să îl păstreze. Şi acum numai are nici el încredere în unele instituţii.

EUGEN : Cine credeti ca a distrus economia acestei tari?

Cei care au guvernat din 2008 până în prezent: Traian Băsescu, Guvernul condus de Emil Boc şi parţial PSD, cât a fost la guvernare.

dan :  D-LE ANTONESCU , A PARASI SALA NU E O MASURA BUNA IN GENERAL, NU DOAR LA LEGEA PENSIILOR. PLUS CA PARTIDUL DVS. A SAT ACEA LEGA PRIN CARE UNII AU IESIT LA PENSIE CU 80 % DIN SALARIU.

Da. Care e aici nepotrivirea? PNL şi-a expus părerea. Cine crede că PNL trebuie blamat care într-o perioadă de creştere şi de excedent, a mărit pensiile, atunci să o faca. Cine vrea să creadă poveştile lui Boc, atunci să le creadă. Să nu uităm că toţi din PDL au votat legea pensiilor.

 V-aţi dus la Băsescu să cereţi să fiţi pus pe listă?

Nu aveam nicio treabă cu Tulcea, eram deputat de Teleorman. Nu avea nicio legătură Traian Băsescu cu procedura internă a partidului de a-şi desemna candidaţii pe liste. Nu-i permit unui om ca Traian Băsescu să mă insulte pentru că e o insultă să spui despre un om că nu mai vrea nimeni să aibă de-a face cu el. Nu am avut nicio problemă. Nu l-am văzut, nici oficial, nici oficial, între 2004 şi 2007, pe Traian Băsescu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite