Crimă electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul din comuna dâmboviţeană Dragomireşti, care s-a sfârşit cu moartea unui om nevinovat, a plecat de la o dispută mai veche între fostul primar şi un localnic Sătenii acuză

Scandalul din comuna dâmboviţeană Dragomireşti, care s-a sfârşit cu moartea unui om nevinovat, a plecat de la o dispută mai veche între fostul primar şi un localnic

Sătenii acuză campania murdară făcută în localitate de mai toate partidele politice. Oamenii spun că au fost momiţi la vot cu ţuică şi chiar cu bani.

Conflictul din comuna Dragomireşti a izbucnit în momentul în care o caravană electorală a PD-L a ajuns în satul Mogoşeşti. Gheorghe Cârstea de 62 de ani, membru PNŢCD, s-a înfuriat foarte tare şi a vrut să se răzbune pe candidatul PD-L la primărie Adrian Cruceru, fost primar al localităţii în perioada 1996-2004.

Victimă însă a căzut Anton Nedelcu, de 69 de ani, care a încercat să aplaneze conflictul. O singură lovitură de cuţit, în vintre, a curmat viaţa bătrânului.

Rudele acestuia spun că de vină pentru această nenorocire ar fi doar politicienii, care se folosesc de oameni şi nu fac nimic pentru ei. "Bărbatul meu nu era în PD-L, l-a chemat moartea acolo. I-au luat pe mai mulţi cu maşinile de la PD-L, ca să strige prin sat cu partidele astea nenorocite, că de la ele ni se trage", a declarat Veronica Nedelcu, de 71 de ani, soţia victimei.

Femeia spune că nu a ştiut unde merge soţul său. "Eram la biserică dimineaţă şi nici nu am ştiut că pleacă. S-a îmbrăcat şi s-a dus. Mai târziu a venit cineva şi ne-a zis: <> ", ne-a spus bătrâna printre lacrimi.

Fiicele victimei vor ca cel care le-a ucis tatăl să plătească cu viaţa. "Vrem să se facă dreptate şi criminalul să meargă acolo unde s-a dus tata, între patru blăni", a declarat una dintre femei.

Campanie pe ţuică şi bani

Cunoscuţii bătrânului înjunghiat au afirmat că Anton Nedelcu s-ar fi lăudat în faţa lor că ar fi primit 100 de lei pentru a merge cu caravana PD-L.

Candidatul acestui partid la Primăria Dragomireşti se apără şi spune că totul este doar o minciună menită să-l discrediteze în faţa oamenilor. "Nu le-am dat bani, oamenii au venit cu noi din proprie iniţiativă, erau doar simpli simpatizanţi ai noştri. Eu am respect faţă de oameni şi oamenii mă respectă la rândul lor. Totul a fost pus la cale de adversarii mei politici ca să mă discrediteze", a declarat Adrian Cruceru.

Un conflict mai vechi

Familia bătrânului acuzat de crimă susţine că totul a pornit de la un conflict mai vechi pe care Gheorghe Cârstea îl avea cu Adrian Cruceru, încă de pe vremea când acesta fusese primar în Dragomireşti.

"Când a fost primar, în 1998, Adrian Cruceru a dat titlul de proprietate unor ţigani pentru un teren care ne-a aparţinut. Ne-am judecat cu ei timp de opt ani ca să anulăm titlul de proprietate", a declarat Safta Cârstea, de 60 de ani, soţia agresorului. Când soţul acesteia a văzut caravana PD-L trecând prin sat, s-a dus la Cruceru să-i ceară socoteală.

Şi-a făcut singur dreptate

Safta Cârstea spune că bărbatul ei s-a întors după aproximativ un sfert de oră. Era foarte supărat şi acuza că a fost bătut de mai mulţi apropiaţi ai liderului PD-L Dragomireşti. A fost picătura care a umplut paharul. "A luat un cuţit mare din magazie şi mi-a zis că se duce după ei.

M-am gândit că face vreo prostie şi m-am ţinut după el, dar m-a trimis acasă. Apoi am aflat ce s-a întâmplat", a mai spus soţia lui Gheorghe Cârstea. Înfuriat la culme, bătrânul a vrut să-şi facă singur dreptate. A încercat să-l atace pe pedelistul Adrian Cruceru, dar întâmplarea a făcut să-i iasă în cale Anton Nedelcu. Martorii oculari spun că victima s-a prăbuşit la pământ după fatala lovitură de cuţit.

Cursa electorală continuă

În comuna Dragomireşti, în turul doi al alegerilor locale se vor confrunta Adrian Cruceru, de la PD-L, şi Dragoş Vlădulescu, de la PSD. Teoretic, cele mai multe şanse le-ar avea candidatul social-democrat, care a cumulat în primul tur 1.693 de voturi în favoarea sa, în timp ce rivalul său a primit 1.458 de voturi.

Candidatul PD-L se bucură că a scăpat cu viaţă

Candidatul PD-L la Primăria Dragomireşti, Adrian Cruceru, nu se consideră autorul moral al incidentului. Nu recunoaşte nici că ar fi avut vreun conflict mai vechi cu agresorul. Se bucură însă că a scăpat cu viaţă. "M-am speriat foarte tare. N-am dormit deloc azi-noapte, şi acum îmi tremură picioarele. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă. Omul ăla (n.r. - Anton Nedelcu) poate a murit pentru mine", a mai declarat Adrian Cruceru.

Arestat pentru omor

O instanţă a Tribunalului Dâmboviţa a emis, ieri, pe numele agresorului de 62 de ani de la Mogoşeşti, Gheorghe Cârstea, un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru omor calificat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite