Coronavirusul creşte preţurile în supermarketuri. Reprezentanţii comercianţilor: Poate s-a scumpit transportul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafturile cu produse neperisabile s-au golit FOTO Adevărul
Rafturile cu produse neperisabile s-au golit FOTO Adevărul

Bucureştenii care au ieşit sâmbătă la cumpărături prin supermarketurile din Bucuresti au avut ocazia să constate că preţurile au crescut brusc. Reprezentanţii comercianţilor spun, între altele, că preţurile se stabilesc conform regulilor pieţei concurenţiale.

Majorarea de preţuri a fost remarcată pe fondul nebuniei declaşate de coronavirus. Speriaţi de o eventuală criză generată de epidemie, românii au început să cumpere masiv anumite alimente. Practic, conform unor date oficiale, vânzările marilor lanţuri comerciale au crescut cu 30 la sută, ajungând la niveul celor înregistrate în perioada de sărbători. 

Un cititor „Adevărul” a relatat că, printre altele, preţurile au crescut la iaurt, apă plată sau produse de panificaţie. Concert, preţul apei Aqua Carpatica a ajuns 3,19 lei de la un nivel iniţial de 2,85 lei. Apoi, pâinea libazeză s-a scumpit cu un leu ajungând la un preţ de 4,9 lei. Iar produsul Lăptăria cu caimac s-a scumpit cu aproape 50 de bani. 

În legătură cu aceste creşteri de preţuri reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România – AMRCR au declarat că fiecare comerciant este liber să-şi stabilească preţurile conform regulilor pieţei concurenţiale. „Poate au cauze obiective. Poate s-a scumpit transportul”, au precizat reprezentanţii AMRCR. 

Autorităţile statului susţin însă că urmăresc fenomentul. Astfel, Consiliul Concurenţei a anunţat că monitorizează foarte atent comportamentul companiilor şi atrage atenţia marilor lanturi de magazine să nu se folosească de această situaţie de criză pentru a creşte preţurile fără o justificare obiectivă. 

Imagine indisponibilă
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite