Coronavirus în România. Gabriel Diaconu: Nu va muri nimeni în casă pentru că rămâne fără pastile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o postare pe Facebook medicul psihiatru Gabriel Diaconu demontează mitul conform căruia, din cauza noilor restricţii de circulaţie, bolnavii cu afecţiuni cronice vor muri în case, pentru că n-au cum să-şi cumpere pastile de la farmacie.

“FALS! Vreau să clarific chestiunea asta pentru toţi cei interesaţi despre procedura de urmat în această perioadă. Am rugămintea să redistribuim, încât să ajungă la cât mai mulţi oameni, pe bună dreptate preocupaţi.

Începând cu 16 Martie, 2020, prin comunicatul dat de CNAS, regula este următoarea, pentru TOŢI acei pacienţi în vârstă care iau tratamente cronice, prin reţetă de la medicul lor de familie:

1. Medicul de familie eliberează o reţetă la cabinet, şi o trimite fie prin e-mail, mesaj, whatssap, către pacient. Reţeta este ELECTRONICĂ, farmaciile o AU deja în sistemul lor.

2. Poţi trimite pe ORICINE, rudă sau vecin, câtă vreme îi dai o declaraţie olografă că te reprezintă (Eu, cutărică, identificat prin buletin, seria şi numărul, CNP, îl deleg pe Cutărescu să-mi ridice reţeta din farmacie).

3. Drumurile la farmacie sunt PERMISE în lockdown pentru aparţinători, sau alte persoane sub 65 de ani care pot face dovada că merg la farmacie (vezi punctul #2)

4. Pentru persoane care sunt dezavantajate social, serviciile sociale (DSA/ SPAS), împreună cu Autoritatea Locală, IDENTIFICĂ aceste cazuri şi pot prelua reţete, pe care să le preia din farmacie.

Nu va muri nimeni în casă pentru că rămâne fără pastile.

ATENŢIE: nu sunt incluşi aici cei care iau tratamente prin Programele Naţionale, care se distribuie în farmaciile cu regim ÎNCHIS.

Acestora le recomand să ia legătura cu pacienţii lor şi să-i ordoneze, încât să nu se creeze cozi”, subliniază Gabriel Diaconu pe Facebook.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite