Copilul de 9 ani aflat în comă şi externat de medicii de la Spitalul din Oradea, transferat „Bagdasar Arseni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul va fi adus în Capitală FOTO Arhivă Adevărul
Copilul va fi adus în Capitală FOTO Arhivă Adevărul

Copilul de 9 ani aflat în comă şi externat de la Spitalul din Oradea de medicii care au decis că nu îl mai pot ţine internat va fi transferat la Spitalul „Bagdasar Arseni“ din Capitală în cursul zilei de vineri. Informaţia a fost confirmată pentru „Adevărul” de doctorul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă dar şi de Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

La scurt timp după ce a fost mediatizat, cazul revoltător al copilului de 9 ani, victimă a unui accident rutier în Oradea, externat din spital deşi este în comă, a ajuns în atenţia autorităţilor de la Bucureşti. 

Copilul va fi transferat în cursul acestei zile la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, cel mai probabil cu ajutorul unui elicopter SMURD. Cadrele medicale din spital spun însă că momentan nu au foarte multe date despre starea în care se află micuţul. 

„În septembrie anul trecut, Alex a vrut să traverseze strada ca să ajungă acasă, după şcoală. Nu era pe trecerea de pietroni. A fost lovit  în plin de o maşină şi rănit puternic la cap. A fost operat la Spitalul Judeţean şi a stat aproape o lună la terapie intensivă. Apoi, a fost transferat la Pediatrie pentru recuperare. Dar nu a apucat să stea prea mult. O comisie de 9 medici din spital a decis că băiatul nu mai poate sta internat. Aşa că părinţii l-au luat acasă. Mai mult, li s-au pus în braţe facturi de mii de lei pentru tratamentul de până atunci al copilului. În urmă cu o săptămână, familia l-a dus pe băiat din nou la spital, aşa cum îi sfătuise medicul care îl operase după accident. Ar fi avut nevoie de o a doua intervenţie, pentru refacerea osului frontal. Numai că au fost daţi afară imediat”, relatează TVR. 

Spitalul aşteaptă de la poliţie dosarul accidentului rutier. Ulterior, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că părinţii nu au de ce să plătească spitalizarea copilului şi că aceştia au primit, ataşat de biletul de externare, bilanţul cu cheltuielile din spital. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite